dumaAn important este 2013 pentru una dintre competiţiile de tradiţie din sportul arădean. Una din cele mai vechi întreceri de karate, Cupa Eur&Ka – Banzai, a ajuns la ediţia cu numărul XX. Turneul e organizat de Clubul Sportiv Banzai Karate Club Arad, condus de sensei Dan Duma. „Am trimis invitaţii la cluburi din Italia, Slovacia, Serbia, Ungaria şi, evident, în ţară. Sperăm să avem o participare importantă, chiar dacă situaţia din punct de vedere financiară nu este fericită pentru nimeni”, a spus Dan Duma.
Întrecerea are greutate și este inclusă în calendarul Federaţiei Române de Arte Marţiale ca o primă etapă a Campionatului Național. Se va concura la categorii de vârstă începând de la 5 ani şi până la OPEN. Din partea Federației Române de Arte Marțiale va fi prezent preşedintele departamentului Eur&Ka, Mihai Cioroianu. Ediţia jubiliară a Cupei Eur&Ka – Banzai are loc pe 23 februarie, la Sala Sporturilor.
În altă ordine de idei, până la așteptatul turneu, sportivii clubului prezidat de Dan Duma ar putea lua parte la o serie de întrecere peste hotare. De asemenea, peste două săptămâni, la Ţeţchea, în judeţul Bihor, karateka Banzai, alături de sportivi de la alte cluburi, iau parte la un stagiu internaţional de pregătire. Stagiul va fi condus de campionul mondial în versiunea WKF, Rudik Sagrunov (Ucraina).

Recomandările redacției