crima primaCrimă sângeroasă petrecută sâmbătă dimineaţa în satul Ţoheşti, din comuna Hălmăgel, unde o tânără mamă în vârstă de 18 ani şi-a pierdut viaţa, după ce a fost ucisă în plină stradă de către concubinul său. Cei doi s-au cunoscut în urmă cu patru ani de zile, iar nu mult după aceea, din rodul iubirii lor a luat naştere un copil. Ceea ce părea să fie o viaţă frumoasă şi lipsită de griji, în cadrul unui cămin plin de iubire, avea să se transforme în scurt timp într-o adevărată tragedie.
Între cei doi au apărut certurile şi scandalurile, de cele mai multe ori provocate de tânărul de 27 de ani care obişnuia prea des să consume băuturi alcoolice. Sătulă să îndure aceste probleme, în urmă cu trei luni, fata de 18 ani şi-a luat copilul şi a plecat într-un sat vecin. Aici se afla casa mamei sale, care era plecată însă la muncă în străinătate, în locuinţă aflându-se doar soţul acesteia, tatăl vitreg al victimei.
Ucisă cu 15 lovituri de cuţit
În seara zilei de vineri, 4 ianuarie, tânărul a mers din nou să-şi viziteze concubina, căreia îi cerea iertare pentru a nu ştiu câta oară pentru greşelile pe care le comise. Femeia însă era hotărâtă să lase trecutul în urmă şi să meargă mai departe, nelăsându-i ta­tă­lui copilului ei nici o urmă de spe­ranţă. Pentru că, după cum spun martorii, bărbatul se afla într-o stare avansată de ebrietate şi a început să o ame­ninţe pe femeie, făcând scandal în tot satul, fata de 18 ani a cerut ajutorul poliţiştilor. Aceştia au intervenit, reuşind cu dificultate să îl calmeze pe tânărul rezvrătit. Oamenii legii l-au amendat şi l-au urcat în maşina poliţiei pentru a-l aduce acasă.
Noaptea însă nu s-a dovedit a fi un sfetnic bun pentru tânărul de 27 de ani, din contră. Sâmbătă dimineaţa, tânărul se afla deja în faţa casei unde locuia tânăra, în satul Ţoheşti. I-a cerut acesteia să iasă în curte şi să bea o cafea împreună. În câteva secunde între cei doi a izbucnit o nouă ceartă. Tânărul şi-a luat iubita la bătaie şi a târât-o după el sute de metri, pe o stradă lăturalnică. Acolo, orbit de furie, a scos din buzunar un cuţit şi a înjunghiat-o de 15 ori, în zona gâtului şi a spatelui. Revenindu-şi în fire, tot el a fost acela care a anunţat Poliţia şi Ambulanţa, însă era prea târziu femeia dându-şi duhul imediat.
Omorâtă din gelozie
Terifiaţi de cele petrecute în satul lor, localnicii susţin că nu au mai fost niciodată martorii unui asemenea eveniment în zonă şi spun că totul s-a petrecut din cauza geloziei exagerate a tânărului.
O echipă de criminalişti, condusă de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, au deschis o anchetă. Aceştia au stat de vorbă cu principalul suspect, care a şi lăsat arma crimei lângă cadavrul tinerei. „În urma sesizării, ne-am deplasat la faţa locului. Din primele verificări efectuate, pe corpul victimei au fost găsite 15 lovituri urme de lovituri de cuţit, în zona spatelui şi a gâtului. Principalul suspect a fost audiat şi şi-a recunoscut fapta. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii de omor calificat“, ne-a declarat procurorul Codrin Varga, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.
În cursul zilei de ieri suspectul a ajuns în faţa magistraţilor, iar puşi în faţa probelor judecătorii au decis să pună pe numele său un mandat de arestare de 29 de zile.
Cristina Bălaş
Adrian Cotuna

Recomandările redacției