deces batrana singuraUn apel prin numărul unic de urgenţă la nivel naţional 112 solicita, ieri dimineaţă, intervenţia unui echipaj specializat la o adresă din municipiul Arad, în zona blocurilor „A” de pe strada Făt-Frumos. Apelul era făcut de o femeie care reclama că de câteva zile nu şi-a mai văzut vecina, o bătrână în vârstă de 82 de ani. Conform spuselor femeii, hotărârea de a solicita intervenţia de urgenţă a fost luată ca urmare a faptului că nu a primit nici un răspuns din apartamentul bătrânei, în ciuda tuturor insistenţelor cu care a sunat la uşă şi ştiind că vecina vârstică nu refuza niciodată să deschidă la auzirea soneriei.
Ca urmare a apelului, un echipaj de salvare-deblocare al pompierilor arădeni s-a deplasat cu dotarea de rigoare la adresa indicată. Membrii echipajului au forţat încuietoarea uşii apartamentului, au pătruns în interior şi au găsit-o pe bătrâna de 82 de ani decedată.
La faţa locului s-au prezentat şi poliţişti din cadrul Secţiei nr. 1 de Poliţie Vlaicu. Conform procedurilor legale, a fost sesizat imediat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, instituţia trimiţând la faţa locului o echipă care să constate evenimentul şi să declanşeze eventuale cercetări şi investigaţii. „Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad a fost sesizat că într-un apartament dintr-un bloc aflat pe strada Făt-Frumos a fost găsită fără viaţă o persoană de sex feminin. Deplasându-se la faţa locului, specialiştii IPJ Arad au constatat că femeia era într-adevăr decedată. Din din primele investigaţii s-a stabilit identitatea decedatei, vârsta de  82 de ani a aces­- teia şi s-a constatat faptul că nu prezenta nici un fel de urme vizi­bile de agresiuni sau de violenţe manifestate împotriva sa. Potrivit uzanţelor, a fost sesizat medicul de familie. Acesta s-a prezentat la faţa locului şi a eliberat certificatul de deces”, a declarat agentul principal de poliţie Ovidiu Liber, purtător de cuvânt al IPJ Arad.
Absenţa oricăror urme de agresiuni sau de violenţe conduc la concluzia că decesul bătrânei a survenit din cauze naturale, concluzia fiind susţinută şi de faptul că femeia era cunoscută ca având probleme de sănătate. Chiar aşa fiind, cauza exac­tă a decesului va fi stabilită prin necropsie.

Recomandările redacției