raul-speroniEchipa timişoreană a reuşit o mişcare de mare perspectivă, reuşind împrumutul pentru jumătate de an al mijlocaşului argentinian cu profil ofensiv Raul Speroni (26 de ani). Fotbalistul din ţara lui Maradona a impresionat în ultimele două sezoane din liga terţă, când a fost adversarul mai multor echipe arădene implicate la acest nivel, din postura de echipier al grupării Flacăra Făget, mutată din vara trecută la Timişoara. „În principiu am ajuns la o înţelegere în privinţa lui, am discutat cu Valentin Velcea. Vom vedea în funcţie de ce vor transfera ce va fi cu Speroni. ACS Poli e de acord  să-l ia iniţial pentru şase luni de zile. Important e să-i fie bine jucătorului şi se vor decide definitiv după această perioadă”, a spus Marian Trăiculescu, preşedinte Flacăra Făget, citat de banatsport.ro. Conducătorul şi antrenorul lui ACS Poli au o prietenie veche, care a uşurat trecerea fotbalistului la noua formaţie fanion din oraşul de pe malul Begăi.
Probleme mari la Făget
Pe de altă parte însă, Flacăra se confruntă cu grave probleme financiare, jucătorii nefiind plătiţi de o bună bucată de timp. Făgetul a încheiat turul pe primul loc în seria IV, acolo unde joacă şi CS Vladimirescu, dar a fost depunctată cu 4 puncte în pauza de iarnă tocmai datorită acestor probleme care au provocat datorii nestine. Speranţele conducătorului Trăiculescu se leagă de Marian Iancu, fostul finanţator al lui Poli în Liga I, care a dat o mână de ajutor Făgetului vara trecută. „Am avut discuţii cu Marian Iancu, ne-a ajutat la început cu jucători şi echipamente. Aşteptam să achite şi salariile la jucătorii pe care-i avem de la el. Dacă se implica financiar nu aveam aceste probleme, noi încă sperăm, până acum au fost doar discuţii. Ceilalţi jucători au evoluat doar pe prime în urma unei înţelegeri cu noi. Mai e de achitat cea pentru victoria cu Reşiţa. Problema antrenorului e ultimul lucru la care ne gândim (n.r. Sorin Brîndescu a plecat înainte de finalul turului). Mai avem de achitat şi un barem de arbitraj. Se poate să nu începem returul, există şi această posibilitate dacă nu ne rezolvăm problemele financiare!”, a mai spus Trăiculescu pentru sursa citată.
Depunctarea i-a costat pe cei din Făget pierderea primul loc din Seria IV, lider de iarnă fiind Minerul Motru. Timișenii au căzut pe locul al treilea.

Recomandările redacției