maramu„Te muţi ca ţiganul cu cortul” – este proverbul care i se potriveşte de minune formaţiei de eşalon secund din Baia Mare. În nu mai puţin de şase luni de zile echipa patronată de Ioan Hotico au intenţionat şi, în două rânduri, au şi reuşit să plece departe de „Dealul Florilor”, iar cireaşa de pe tort vine la început de 2013.
Fiindcă fuziunea din vară cu Naţional Sebiş a eşuat, iar la Zlatna şi Bistriţa, FC Maramureş au disputat doar două partide oficiale din prima parte a sezonului, moroşenii au bătut şi la uşa Sibiului. Fiindcă oraşul de pe Cibin a rămas fără echipă după retragerea din competiţie a Voinţei, primarul Klaus Iohannis a răspuns afirmativ, Hotico găsind sprijinul ce-i lipseşte la Baia Mare. „O parte din oraş e împotriva noastră. De exemplu, ziarul patronului celeilalte formaţii locale face eforturi să scrie până şi rezultatele obţinute de noi. Apoi, stadionul nostru seamănă cu un măr frumos pe dinafară şi stricat înăuntru. Reparaţiile se fac doar pe exterior, tribunele sunt în paragină, iar gazonul e foarte prost, nu cred că va fi omolgat la anul”, ne declara preşe­dintele „galben-albaştrilor” la finalul lunii noiembrie, anticipând oarecum mutarea de pe arena „Viorel Mateianu”.
Favorit pentru conducerea clubului maramureşeano-sibian este Cornel Stănilă, cel care a fost la cârma Sevişului Şelimbăr, dar şi a Voinţei Sibiu, după ce cele două echipe au făcut front comun vara trecută. Probabil, antrenor va rămâne Ioan Tătăran, care a obţinut rezultate excelente pe banca Maramureşului. Lotul va fi întărit substanţial în această iarnă, un prim nume vehiculat fiind cel al experimentatului portar, Mihai Şteţca.

Recomandările redacției