mara1Unul dintre lucrurie care i s-au reproşat recent lui Giovanni Catanzariti a fost politica de transferuri, respectiv faptul că în ultimele sezoane a adus la Arad jucători scumpi, aflaţi pe finalul carierei, gen Marius Mitu, Florin Hidişan, Dan Matei sau Bogdan Mara. Despre fostul internaţional s-a şi spus că a avut o influenţă nefastă asupra italianului, în sensul că l-a îndemnat să facă cheltuieli inutile şi, implicit, să înglodeze şi mai mult clubul în datorii.
Pe lângă faptul că a avut un salar  exagerat pentru o echipă de Liga a II-a (se spune de suma de 5.000 de euro pe lună), Mara ar fi insistat pe lângă Gio să schimbe sponsorul tehnic şi să asigure un cantonament în Antalya. Ambele afaceri ar fi scos dintr-un foc din vistieria clubului aproximativ 35 de mii de euro, bani care ar fi putut fi investiţi altfel.
Bogdan Mara recunoaşte că a fost printre cei care a luat poziţie iarna trecută şi l-a sfătuit pe preşedintele să facă rost de fonduri pentru ca echipa să beneficieze de condiţii propice performanţei. „Din prima zi în care m-am întors la Arad, am încercat să-l conving la Gio că nu poţi face performanţă fără profesionalism. Fiindcă are tradiţia pa care o are, UTA nu este clubul care să funcţioneze cu jumătăţi de măsură şi să se îngroape în anonimatul ligii secunde. Personal, am revenit la Arad doar cu gândul de a pune umărul la promovarea echipei şi am dat totul din mine pentru asta. Din păcate, s-a ratat obiectivul, dar era nevoie de un efort din partea tuturor, inclusiv din partea conducerii, pentru a pleca cu şanse reale la drum în returul sezonului trecut”, susţine fostul căpitan al „alb-roşiilor”.
Vorbind strict de problema echipamentului şi stagiului de pregătire din Turcia, Mara a spus: „La primele antrenamente ale anului, primeam trei tricouri roşii, patru albe şi cinci în dungi, de foiţe de vânt sau alte articole de iarnă nici nu putea fi vorba. Ştiu că cei din conducerea clubului au făcut eforturi să ia legătura cu cei de la Umbro pentru a completa lipsurile, au reuşit cu greu asta fiindcă firma nu mai avea reprezentant în România, iar preţul cerut pentru câteva geci şi nu mai ştiu ce, era exagerat. Aşa am decis cu toţii să alegem Adidas, la un preţ foarte bun, zic eu, şi toată lumea a fost mulţumită. Mă mir că sunt acuzat că investiţia s-a făcut pentru mine, ca să mă simt eu bine prin Malluri… Credeţi-mă că îmi permiteam şi îmi permit să-mi iau câte rânduri de treninguri Adidas, nu aveam nevoie să mi le cumpere UTA. Iar în Turcia trebuia să mergem, fiindcă la Arad erau temperaturi de -20 de grade Celsius şi zăpadă de 2 metri, iar echipa era la faza de pregătire tehnico-tactică şi meciuri de verificare. S-a ales Antalya pentru o perioadă de scurtă de timp, din nou la un preţ foarte rezonabil. Una peste alta, au fost cheltuieli necesare pentru un club ce-şi doreşte să facă performanţă”.
Fostul utist nu a vorbit direct despre salariul său, ci doar că: „Am venit şi aş veni şi mâine cu inima la UTA, cu minima condiţie ca echipa să-şi pro­pună să promoveze şi să existe mi­nime condiţii pentru asta. Să fie clar, nu am urmărit banii la Arad, dovadă că nu am depus şi nu voi depune memorii pentru salariile neîncasate în primăvara anului trecut”. În fine, nici în acest moment Bogdan Mara nu exclude o revenire în Calea Aurel Vlaicu, doar că e greu de crezut că acest lucru se va întâmpla atâta timp cât gruparea „textilistă” se află în pragul falimentului.

Recomandările redacției