parlamentari 1 parlamentari 2Senatorul PD-L Constantin Igaş spune că USL muncește intens în această perioadă pentru protejarea propriilor parlamentari. În calitate de fost membru al Comisiei privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, Igaş  consideră că responsabilitatea pentru modificările propuse de USL la statutul senatorilor și deputaților revin în totalitate membrilor acestei construcţii politice.
„Nu sunt de acord cu creșterea imunității parlamentare indiferent de persoană sau apartenență politică. Am avut o săptămână cu multe semne de întrebare în contextul european vis-a-vis de România. O săptămână în care la Consi­liul JAI de la Dublin problema noastră de aderare la Schengen nici nu a mai fost pusă pe agenda reuniunii. De ce? Pentru că așteptăm Raportul MCV de la sfârșitul acestei luni. Atunci de ce USL mai înfige un cuțit în justiție? De ce vor să își protejeze parlamentarii care au probleme cu justiția pe spatele românilor? Imunitatea par­lamentară este o problemă spi­noa­să pentru USL dar observ că devine și o problemă a noastră, a românilor, din moment ce ajunge să ne afecteze aderarea la Schengen. Regresăm văzând cu ochii și USL întoarce capul. Le recomand guvernanților să ia aceeași pozi­ție și când vine vorba de interesul personal, în acest caz, imunitatea parlamentară a propriilor aleși”, precizează Constantin Igaş.
În replică, deputatul USL Mihăiţă Calimente spune că subiectul „superimunităţii” este o găselniţă şi că nu se pune problema ca parlamenatrilor să le crească imunitate prin aducerea unor modificări la statut.
„Modificările la statutul parlamentarului nu fac altceva decât să clarifice un aspect pe care Constituţia îl conţine. Constituţia prevede că un parlamentar poate fi arestat cu aprobarea camerei din care face parte, dar trebuie să ştim dacă această persoană se sustrage urmăririi penale sau dacă vrea să influenţeze martorii. Nu este vorba despre nicio creştere a imunităţii, ci doar de o lămurire a unei ambiguităţi. Cred că ar fi bine să ni se spune de ce se doreşte arestarea unui parlamentar înainte a vota acest lucru în Parlament. Nu cu adresă la cazul în sine. S-a făcut o adevărată isterie şi nu înţeleg de ce, avem de a face cu o simplă clarificare şi nimic mai mult”, a explicat deputatul Mihăiţă Calimente.

  • mircea tolceriu spune:

    CaCaliemente ne faci de rusine dute dreku!!!! apari ca vitzelu pe sticla si te plangi ca nu iti ajung cei 4000 de lei de cazare, ca mai bine stai acasa!!!! pai di ce ai mers ba tzarane acolo?!?!?! trebuia sa ramai aici la arad sa lupti!!!!
    pe langa ca esti prost gramada, tzaran podgorean, mai si semnalizei!!! RUSINE!!!!!

    dute BA la oi!!!!

  • mircea tolceriu spune:

    nici de Igas nu mie rusine! un sef al traseisumului, dar nu politic, stim noi de care!!!! care aduce lovele!!!!

    sa traitzi bine!

  • Tu pleaca la vaci…….ca esti mare BOU!!!!!!!!!!

  • mircea tolceriu spune:

    hmmm …. o fi traseistu’ sau tzaranu’?

    cu vitzelu nu te pui! ca impunge.

    hai SICTIR!!!!

  • CIOCU MIC si treceti……la ORAL ca mai am materiale electorale pe care vreau sa la folosesc cu voi. Scrie pe ele ,,ARD-ei,, ….si v-au ars romanii la vot, dar mai avem din alea cu ARD-ei si vrem sa le folosim tot pe voi sa nu va inmultiti ca si asa sunteti mult prea multi papagali portocalii!!!!!!!

  • mircea tolceriu portocalu' spune:

    pentru anteORALISTU’ care subscrie ici sa, io zic sa iti scotzi o coasta si sa ti-o sugi singur ici sa, bine asta in cazu in care ai ce … daca nu potzi incerca cu dejtu de la picior!!! ici sa.

    gaoazar mic, rosu si imbecil de Satele Unite ale Aradului!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției