FalcaPrimarul Gheorghe Falcă a lansat, ieri, un atac dur la adresa consilierilor USL, pe care i-a acuzat că au părăsit şedinţa CLM, lăsând astfel fără locuinţe sociale şi apartamente ANL mai multe persoane. Asta, în condiţiile în care proiectele de hotărâre care vizau locuinţele şi apartamentele ANL au nevoie de o majoritate de 2/3, majoritate care nu a mai putut fi realizată din moment ce consilierii Opoziţiei locale nu au mai participat la şedinţă, nemulţumiţi că proiectul privind reducerea taxelor şi impozitelor locale cu 16,05%, proiect pe care l-au iniţiat, nu a mai fost introdus pe ordinea de zi, aşa cum au solicitat. Un alt motiv de nemulţumire a consilierilor USL a fost şi proiectul iniţiat de primar, cu privire la construirea unei fântâni arteziene de cinci milioane de euro. „Pentru mine a fost o surpriză această abordare de a părăsi sala în momentul în care a existat o ordine de zi aprobată. A fost o surpriză că s-a introdus un alt punct pe ordinea de zi, care nu avea documentaţia completă. Pot să vă spun că nu există în Primărie niciun proiect de hotărâre cu aviz de legalitate care să nu fie promovat. Astfel, au rămas oameni care n-au primit locuinţe sociale şi apartamente ANL”, a decla­rat Falcă. Acesta a mai spus că reprezentanţii USL în consiliu nu mai au nicio legătură cu oamenii din Arad, pentru că nu îşi îndeplinesc atribuţiile pentru care au fost trimişi acolo, neparticipând la vot. Falcă a făcut referire şi la proiectul cu privire la fântâna arteziană de cinci milioane de euro, susţinând sus şi tare că investiţia va fi realizată din fonduri europene.
În replică, consilierii USL îi bat obrazul primarului, susţinând că afirmaţiile sale sunt politicianiste. „Noi nu am vrut decât să propunem, conform legii, completarea ordinii de zi. Am dorit să introducem un proiect pentru scăderea nivelului taxelor şi impozitelor locale, proiect iniţiat de mine, iar domnul Galiş a cerut să se scoată de pe ordinea de zi proiectul privind fântâna, pentru că nu a fost pus la transparenţă. Un consilier vine şi cere completarea ordinii de zi. Nimic mai normal. Cei din Primărie sunt rău-voitori şi ne­ştiutori de carte. Puteau să pună proiectul la vot şi cum aveau majo­ritate, puteau să-l respingă. Nu au acceptat proiectul intenţionat, aşteptând ca noi să părăsim sala, să poată spune apoi în mod populist că din cauza noastră nu s-au dat locuinţe. Nu spune nimeni cât timp au aşteptat cei care trebuiau să primească acele locuinţe. Vă  spun eu, au aşteptat luni de zile, ani de zile”, a declarat consilierul local Gheor­ghe Ghilinţă. Alesul mai susţine că Falcă a început să se teamă de loialitatea consilierilor care-l susţin, acesta fiind un alt motiv pentru care a fost sabotată iniţiativa USL. „În discuţiile personale pe care le avem cu aleşii PD-L, mulţi recunosc că avem dreptate. Ieri (n.r- marţi) au folosit o viclenie măruntă, la fel cum au procedat şi în cazul taxelor şi impo­zitelor, care au fost majorate în funcţie de nivelul de anul trecut, nu de cel din 2009, aşa cum prevedea Ordonanţa de Guvern. De asemenea, în urma rezonării şi a majorării votate de consilierii PD-L, sunt persoane care nu plătesc cu 16,05% mai mult, plătesc cu 200% mai mult”, a mai spus Ghilinţă.
La rândul său, consilierul local Marin Lupaş susţine că primarul nu mai comunică nici cu Opoziţia, nici cu cetăţenii Aradului. „Cred că domnul Falcă nu mai trăieşte în lumea reală, în care trăim noi, arădenii. Dânsul nu mai comunică nici cu Opoziţia, nici cu ce­tăţenii. Dânsul nu are decât o pozi­ţie personală, iar consilierii ce îl sus­- ţin nu fac decât să voteze automat proiectele pe care le propune. De când a fost ales noul consiliu, niciun proiect al USL nu a fost bun. Oare niciun proiect al nostru nu a fost făcut în interesul cetăţenilor? Pro­blema este lipsa dialogului. În ceea ce priveşte proiectul fântânii arte­ziene, sursa de finanţare este bugetul local.  Ceea ce face dânsul acum este o formă de manipulare”, afirmă Lupaş.
Consilierul Ionel Ciupe spune că Falcă lansează tot felul de atacuri doar pentru a-i creşte popularitatea. „Ceea ce face domnul Falcă e un populism ieftin. Cum poţi să compare atribu­i­rea unei locuinţe pentru o familie cu marele rău pe care-l face Aradului el şi consilierii lui obedienţi, când iau efectiv cu japca impozite şi taxe mai mari cu 16.05% de la toţi locuitorii municipiului. Să ştiţi că proiectul nostru a fost însoţit de documenta­ţia completă”, a declarat Ciupe. Legat de fântâna arteziană, acesta spune că ar fi de acord cu un asemenea proiect, dacă i s-ar da garanţia că va fi finanţat din fonduri europene, susţinând că ar dori un studiu de fezabilitate care să cuprindă şi o zonă de agrement şi transformarea Mureşului într-un râu navigabil. De asemenea, Ciupe mai spune că s-a interesat şi de preţuri, iar la Frankfurt pe Main s-a făcut o astfel de fântână cu doar patru milioane de euro.
O nouă şedinţă extraordinară
Mai trebuie spus că aleşii USL au anunţat că vor convoca o nouă şedinţă extraordinară de consiliu, pentru a pune la vot proiectul de reducere a impozi­telor şi taxelor.
În ceea ce priveşte arteziana de cinci milioane de euro, consilierii din Opoziţie, împreună cu membrii Consi­liului Local Civic au cerut Prefecturii să facă un control de legalitate.  „Deoa­rece proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Falcă, privind realiza­rea fântânii arteziene de pe Mureş nu a fost elaborat cu respectarea preve­derilor Legii nr.52/2003 pri­vind transparenţa decizională în adminis­traţia publică, CLC şi consilierii muni­cipali USL au întreprins primul demers legal, adresând Prefecturii Arad solicitarea de anulare a proiectului ca urmare a efectuării controlului de legalitate. […] Celelalte demersuri juridice se vor desfăşura conform calendarului proce­- dural prevăzut de Legea 554/2004, privind contenciosul administrative”, se arată într-un comunicat de presă al CLC.

  • Porcomunistu spune:

    Cei care nu vor primi locuinte din aceasta cauza sa mearga sa faca demonstratie in fata la sediul USL ARAD!!! Sunt sigur cale-au dat votul!! Acum sa se duca sa-si ceara drepturile!! Daca nu, sunt niste LASI ordinari!!
    Iar domnu CIUPE ar trebui tras de urechi in piata Primariei in fata publicului, pentru rastalmaciriile care le face!! Falca( nu ma intereseaza absolut deloc persoana!) a organizat pentru avantajul tuturor aradenilor mentinerea impozitelor din anul 2012. Dar cine nu s-a prezentat la sedinta?Cine au facut pe nebunii? USL! ARAD! De ce ?> Pantru ca asa le-o dat directiva POANTA si CRIN CACARAUL!! Ca apoi ,hopa, sa o intoarca ca la …usa cortului!!! Pai , n-ati ramas de rahat in fata TUTUROR ARADENILOR , mult prea hulitiolor usla-si???? ATI RAMAS!! Nu o mai rasuciti ca tot asa iese !! Cine-i idiot din nascare insa, tot idiot ramane !! Hai, pa!!

  • Porcomunistu spune:

    PS- Catre domnii CIUPE si Falca!!
    In loc sa va intereseze fantanile arteziene si visele de „Arad-capitala culturala a EUROPEI” va propun la amandoi sa fiti cat mai realisti si sa nu va dati rotunzi in fata noastra a aradenilor,nici noi cu mult mai breji la capitolul realisti!! Sa dati curs si sa faceti toate demersurile posibile legal si…politic(pai , nu?) ca lucrarile la autostrada ARAD-NADLAC sa fie urgent reluate , astfel incat ele sa fie incheiate asa cum au figurat in toate graficele(inclusiv in cele inaintate la Bruxelles) in anul 2013!! La fel centura in regim de autostrada a ARADULUI!! Daca intr-o luna nu se reiau lucararile, sunt sigur ca veti suporta demonastratii de protest cu huiduilei !! Aradeni v-au ales, aradenii va cer socoteala!! SA NU UITATI ACEASTA CAT VETI TRAI DIN POLITICA !! Gata cu demagogiile si promisiunile!!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției