tribunalAdunarea Generală a Judecătorilor de la Tribunalul Arad a decis, ieri, să-şi susţină în continuare re­prezentanţii în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
Astfel, a fost respinsă propu­­-    ne­rea de revocare a judecătorilor Adrian Toni Neacşu şi Mona Lisa Neagoe.  În cazul lui Neacşu au fost un număr de 27 de voturi împotriva revocării şi şase pentru revocare, iar în cazul judecătoarei Mona Lisa Neagoe au fost 24 voturi împotriva revocării şi şapte voturi pentru re­vo- care.
„La şedinţa de astăzi a Adu­nării Generale a Judecătorilor au participat toţi cei 31 de judecători care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Tribunalului Arad. Potrivit articolului 55, aliniatul 4 din Legea nr. 317/2004, privind funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii, membrii aleşi ai Consiliului Superior al Magistraturii sunt revocaţi şi la cererea majorităţii adunărilor generale de la nivelul instanţelor sau parchetelor pe care le reprezintă, în cazul neîndeplinirii sau îndepli­nirii necorespunzătoare a atribu­ţiilor încredinţate prin alegerea ca membru al Consiliului. În ca­drul adunărilor generale, decizia se ia cu votul a două treimi din numărul judecătorilor sau pro­curorilor”, susţine Diana Dărăban, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad.

Recomandările redacției