aeroport paginaPrimarul municipiului Arad, Gheor­ghe Falcă, va participa în perioada 31 ianuarie – 1 februarie la cea de-a 99-a sesiune plenară a Comitetului Regiunilor la Bruxelles.
În cadrul sesiunii plenare vor fi dezbătute și supuse votului o serie de avize, rapoarte şi rezoluţii.
Grupul Partidului Popular European (PPE) din cadrul Comitetului Regiunilor a depus două amendamente la Proiectul de aviz „Regiunile ultraperiferice ale UE  în lumina strategiei Europa 2020”, ca urmare a solicitării primarului Gheorghe Falcă. Propunerea a fost sprijinită de raportor, precum și de către președintele Grupului PPE, Michael Schneider.
„Am avut două amendamente. Primul susține dezvoltarea și eficientizarea aeroporturilor regionale, cât și constituirea unor noi aeroporturi acolo unde este necesar, prin parteneriate public-private, ca instrumente cheie pentru dezvoltarea economică și socială a regiunilor ultraperiferice din Uniunea Europeană. Cel de-al doilea se referă la facilitarea accesului IMM-urilor la procedurile de achiziție publică”, a precizat Gheor­ghe Falcă.
Printre documentele care vor fi votate se numără și proiectul de rezolu­ție „Pachetul legislativ privind politica de coeziune post-2013”, la care Gheorghe Falcă și Romeo Stavarache au inițiat nouă amendamente.
În cadrul vizitei la Bruxelles, primarul Gheorghe Falcă va participa și la ceremonia de decernare a premiilor RegioStars 2013, la invitația comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn.

Recomandările redacției