cioaraDacă echipa mare a „Bătrânei Doamne” e în vacanță forțată, „satelitul” are la activ zece zile de pregătire. Dorel Mutică a sunat adunarea pe 15 ianuarie, așa că elevii săi au bifat etapa de acomodare cu efortul, dar au disputat și două partide de verificare. Câțiva dintre tinerii utiști au un motiv în plus să tragă de ei, fiindcă s-ar putea să primească mai multe șanse în returul ligii secunde.
Cei care se așteaptă la o convocare din partea lui Adrian Falub sunt portarul Cioară, fundașul Ewald Wild, mijlocașii Raț, Suslak și Hlistei și atacantul Miron. „M-aș bucura pentru ei să facă cu adevărat saltul la lotul primei echipe, dar asta depinde numai de ei. Mai au mult de lucru, trebuie să fie cât se poate de responsabili la fiecare antrenament sau meci de verificare”, a precizat Mutică.
Apropo de partide amicale, UTA II     s-a deplasat miercuri seara în Ungaria pentru a da piept cu o selecționată de tineret a orașului Bekescsaba. „Adversarul a folosit jucători de 17 și 18 ani, unii dintre ei proveniți chiar de la Liberty Salonta, dar și noi ne-am deplasat cu fotbaliști mai tineri. A fost un joc foarte bun pentru ambele echipe, disputant în nocturnă, pe un teren sintetic, la capătul căruia maghiarii și-au manifestat dorința de a-și lua revanșa la Arad”, ne-a mai mărturisit antrenorul echipei secunde „textiliste”. Utiștii, care au evoluat în formula Cioară – Eric Wild, Ewald Wild, Varga, Munteanu – Gheorghiță, Gavriș, Bej, Hlistei – Bulza, Ghergar, plus Iacob, Vlad, Cerna, Fekete, Goia și Marinescu , s-au impus cu 1-0 după reușita lui Ghergar.
Noutăți de lot nu există, doar la capitolul plecări înregistrându-se câteva abandonuri. Mutică nu va mai conta pe Băbuță, Camen, Rus și Tulcan, însă nu sunt pierderi importante pentru echipă. UTA II va mai disputa amicale cu Mailat, Criș, Pecica, Păuliș și ACS Poli, dar va participa și la turneul de sală organizat de AJF Arad.

Recomandările redacției