PrefectPrefectul Cosmin Pribac a organizat, ieri, o conferinţă de presă, pentru a răspunde atacurilor lansate de primarul Gheorghe Falcă. Prefectul l-a acuzat cu această ocazie pe Falcă că are interese ascunse cu privire la sediul Poliţiei de Frontieră. Reprezentantul Guvernului în teritoriu şi-a manifestat din nou deschiderea pentru găsirea unui soluţii care să mulţumească pe toată lumea în cazul clădirii care găzduieşte în momentul de faţă sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, clădire pe care a pus însă ochii Gheorghe Falcă, pentru a muta Şcoala Generală numărul 1. Prefectul recunoaşte că Falcă i-a promis un spaţiu pentru a muta serviciile Permise şi Paşapoarte, dar a ţinut să menţioneze că primarul nu a suflat nicio vorbă despre Inspectoratul Jude­ţean al Poliţiei de Frontieră, care nu poate desfiinţat până după acceptarea României în Spaţiul Schengen. „Faţă de ultimele declaraţii de presă ale primarului Falcă am considerat că este de datoria mea să lămurim o dată pentru totdeauna această problemă, să nu mai persevereze în dezinformare şi minciuni. Între mine şi domnul Falcă este o mare diferenţă. Eu nu am interese. Cercetaţi dumneavoastră, presa, ce interse sunt le­gate de serviciile Paşapoarte şi Permise, începând cu clădirea şi cu alte societăţi comerciale care-şi desfă­şoară activitatea acolo”, a declarat Pribac.
„Domnul primar are o frustrare”
Prefectul povesteşte că în momentul în care Permisele şi Paşapoartele au fost scoase din clădirea situată pe strada Vicenţiu Babeş, reprezentanţii Prefecturii au luat legătura cu Ministerul de Interne, pentru găsirea unui spaţiu, iar răspunsul primit a fost să se găsească un spaţiu al ministerului. Atunci, acel lucru nu a fost posibil, însă după restructurarea Poliţiei de Frontieră o parte din clădirea de pe strada Mărăşeşti a devenit disponibilă. „Poliţia de Frontieră mai funcţionează cu 30-35 de oameni. Acolo sunt însă şi depozite de armament, de echipament, arestul. Toate trebuie mutatate. Trebuie să găsim o soluţie pentru Poliţia de Frontieră, pentru a putea elibera spaţiul. Nu am spus niciodată că nu sprijinim iniţiativa de a muta Şcoala Generală numărul 1 în clădirea de pe Mărăşeşti. Avem însă şi două servicii ale Ministerului de Interne pe care nu le putem ţine într-un spaţiu privat, pentru care plătim o chirie de 9.000 de euro. Dom­nul primar are o frustare. Îi este greu să nu mai treacă prin uşi, să nu mai dea cu pumnul în masă, iar toată lumea să stea drepţi în faţa sa. Ar trebui să se dezveţe de asemenea obiceiuri”, a continuat prefectul.
În condiţiile în care Falcă s-a plâns de faptul că nu a găsit nici prefectul, nici subprefectul în Prefectură, când a mers să discute despre situaţia clădirii de pe Mărăşeşti, prefectul i-a răspuns că nu trebuie să-i ceară aprobarea atunci când pleacă din instituţie. „Ieri am fost la bilanţul IPJ. De acum îna­inte, când vrea să vină la Prefectură, să ne anunţe înainte. Dacă voi avea timp, îl voi primi. În ceea ce priveşte proiectele de hotărâre de guvern şi Prefectura poate promova astfel de proiecte, la fel cum poate CJA şi CLM. Nu este însă obligaţia noastră să o facem. Dacă domnul Falcă doreşte, pot să îi dau un model”, a mai spus Pribac.
În încheiere, acesta a menţionat că nu are nimic personal cu primarul Aradului, dar şi-ar dori să nu mai fie atacat în mod gratuit de acesta. „Deşi clădirea în care funcţionează şcoala a fost retrocedată de mai mulţi ani, în ultimii ani domnul primar nu a zis că vrea să mute unitatea de învăţământ. Când am vrut noi să mutăm acolo Permisele şi Paşapoartele, atunci a vrut şi el clădirea. Sper să încheiem o dată pentru totdea­una circul acesta ieftin, iar domnul primar să nu mai pozeze într-o victimă. Sunt în continuare alături de Inspectoratul Şcolar, căutăm cele mai bune soluţii pentru Şcoala Generală numărul 1”, a încheiat Pribac.

Recomandările redacției