woparWest Olympia Phoenix Arad a încheiat meciurile seriei I cu o victorie rămasă să mai conteze numai pentru palmares, câtă vreme arădenii nu mai aveau nici o şansă de a se califica în faza următoare a competiţiei. A fost: WOP Arad – Phoenix Corona Braşov 52-40 și „contează că am câştigat în faţa formaţiei ce a încheiat seria pe locul 2. Mai avem o şansă de a spera în calificare dacă ni se va aproba memoriul pe care l-am depus la Federaţie. Este important de spus că indiferent ce decizie se va lua şi băieţii insistă să continuăm acest proiect. Aşa că vom aborda perioada următoare exact ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Visul merge mai departe”, a spus antrenorul secund Alexandru Pteancu. Lotul folosit de WOPAR la ultimul meci al seriei a fost compus din: Mazilu, Baltă, Vârtaci, Betea, Bencze, B. Bondor, C. Bondor, Borozan, Bandula şi Totoreanu.
Ce i-a nemulțumit
Oficialul arădenilor a prezentat memoriul oficial depus la FR Baschet, nemulțumirile se leagă de confruntarea cu Sg. Gheorghe, pierdută la 5 puncte (73-78). Iată, punctual, ce solicită partea arădeană forului de la București:
1. În data de 20.01.2013, echipa West Olympia Phoenix Arad (intitulată pe mai departe WOPAR), a susţinut la Sf. Gheorghe meciul de campionat, la o sală de sport a unui Liceu din localitatea Sf. Gheorghe, Sală, care conform regulamentului F.R.B. Art. 5, pct. 1, nu este OMOLOGATĂ pentru meciuri de LIGA I-a, deoarce nu are pardoseala din lemn.
2. Conform art.5, pct.5.2., meciul nostru a fost programat la orele 11.00, în ziua de 20 ian.2013, şi totuşi meciul a început la 11.30, iar noi, WOPAR, am primit un vestiar mic, neîncăpător, abia la orele 11.00, echipa de baschet a WOPAR, trebuind să se schimbe în vestiar cu echipe de fotbal juniori !
3. Referitor la desfăşurarea me­ciului, considerăm că s-a încălcat flagrant, art. 3, din Regulamentul Oficial al Jocului de Baschet aprobat de F.I.B.A. vis-a-vis de TABELA de JOC.
A funcţionat doar scorul, restul: La faule, se prezenta ceva articol din lemn, trebuia în permanenţă să întrebăm cine, câte faule are şi nu ni se răspundea de la masa oficială, etc, jucători ai echipei gazdă având cu mult, mult mai mult decât 5 faule.
4. Un arbitraj rău-voitor (în care jucătorilor: Betea şi Călin Baltă le-a fost spartă buza, Borozan Vlad a fost trântit de nenumărate ori pe jos, şi până la urmă atât Betea cât şi Baltă au fost eliminaţi cu 5 greşeli, cu toate că după socoteala noastră aveau doar 4), din partea brigăzii Stroe Florin şi Trofin Raul, ambii din Braşov, cu toate că cele două contracandidate directe ale noastre, Phoenix Corona şi CSU Cuadripol din serie sunt din BRAŞOV!!! Ambele calificate acum!
5. Aruncare marcată, de trei puncte a jucătorului nostru Benţe Adrian, un arbitru arată că este marcată, iar după aceea, la 2 secunde, jucătorul nostru e lovit şi arbitrul indică 2 faule şi aruncarea de 3 puncte se anulează ! Şi în urma comentariului jucătorului nostru mai primeşte şi un faul TEHNIC!
6. Pe toată durata desfăşurării meciului, grupe de copii, care participau la un turneu de fotbal, jucau şi şutau cu mingea la porţile din sală, din spatele panourilor.
În urma celor mai sus menţionate la punctele 1, 2, 3, vă rugăm să analizaţi situaţia de facto în conformitate cu REGULAMENTELE: F.R.B. şi F.I.B.A şi veţi constata că echipa CS Vabova Sf. Gheorghe, a încălcat regulamentele impuse de către F.R.B. şi F.I.B.A. (în opinia noastră cu bună ştiinţă) la modul de organizare al unui meci de baschet Liga I-a!!!
Pe noi, ca şi grupare baschetbalistică afiliată la F.R.B., faptul că echipele CSU Braşov şi Sf. Gheorghe până şi meciul pe care urmau să îl dispute sâmbătă, 19.01.2013 la  CSU Braşov şi pe care l-au amânat, NEJUSTIFICAT, în opinia noastră (mai ales că distanţele erau scurte, iar vremea cu plus câteva grade Celsius), a fost tot ceva care ne-a pus pe gânduri!!!
Prin urmare, vă rugăm a lua în considerare cele scrise mai sus, de către gruparea noastră, a ţine cont în şedinţa Biroului Federal, de încălcările de regulament şi jocurile pe care anumite echipe şi le permit şi vă solicităm ca în baza punctelor 1, 2, 3, din prezentul MEMORIU:
– să depunctaţi echipa CS Vabova Sf. Gheorghe în meciul pe care l-au susţinut împotriva noastră, şi pierdut de către noi pe NEDREPT !
– să decideţi forfait în favoarea noastră;
– la meciul pe care urmează să îl susţinem pe teren propriu în data de 26.01.2013 cu CS Phoenix Corona Braşov să trimiteţi observator federal;
– la meciul pe care îl va susţine acasă Vabova Sf. Gheorghe împotriva CAS Magic Sibiu în data de 26.01.2013 să trimiteţi aşişderea observator federal.
În speranţa că se va face dreptate, mai ales că WOPAR, a mai avut o asemenea situaţie şi anul trecut în decembrie la meciul cu CSU Braşov, meci în care nu funcţiona Tabela şi pierdut de către noi pe final, tot în condiţii ostile nouă, în speranţa că NU ESTE ADEVĂRAT că se ajunge până acolo încât echipele să îţi facă CALCULE cum că SUNTEM CEA MAI LUNGĂ DEPLASARE şi ASTA COSTĂ MULT !!!
VĂ RUGĂM SĂ NE FACEŢI DREPTATE !”

Recomandările redacției