OLYMPUS DIGITAL CAMERAMagistrații Curții de Apel Alba se pronunță, astăzi, în dosarul de corupție ce îl are ca principal protagonist pe edilul-șef al Aradului.
O sentință a instanței de judecată urmează să fie dată publicității în cursul zilei de azi, după ce magistrații Curții de Apel au anunțat pe data de 14 ianuarie, la ultima înfățișare din dosarul „Fabrica de Zahăr”, că vor delibera timp de două săptămâni până să poată oferi un verdict în procesul de corupție al primarului Gheor­ghe Falcă.
Dosarul penal în care edilul-șef este judecat, alături de patronii firmei Elecon și un angajat al Primăriei, sub acuzațiile de luare de mită și abuz în serviciu contra intereselor publice, urmat de un avantaj patrimonial, cu consecințe deosebit de grave, a înregistrat din 2007 până în prezent un număr-record de înfățișări în fața diferitelor instanțe de judecată. Cea mai recentă sentință din dosarul „Fabrica de Zahăr” a fost formulată anul trecut de Tribunalul Alba și, mai apoi, atacată cu apel de procurorii DNA Timișoara. Indiferent care va fi verdictul de astăzi al magistraților Curții de Apel Alba, soluția nu este una definitivă putând fi atacată, conform procedurilor penale, cu recurs. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, Înalta Curte de Casație și Justiție este instanța care mai poate să instrumenteze dosarul în care primarul Gheor­ghe Falcă este cercetat pentru fapte de corupție de mai bine de cinci ani.

Recomandările redacției