Florin Buda, sef districtChiar dacă este iarnă, localnicii sunt indignaţi de faptul că unele porţiuni din drumul Vîrfurile-Lazuri sunt din ce în ce mai rele. Vorbim de Drumul Naţional DN76 Vîrfurile şi până la li­mită cu judeţul Bihor.
„Chiar dacă este preluată de firma Construct Mod, unele lucrări au fost începute şi lăsate aşa cum au fost când a venit iarna. Pentru noi nu contează cine îl face, contează că noi ne plătim impozitele an de an iar pe alţii nu-i interesează de banii noştri câştigaţi cu greu; şi când ajungi la drumul acesta, când treci pe acolo, îţi rupi maşina şi asta costă alţi bani“ povestea cu năduf un localnic.
Un altul a completat la fel de supărat: „în toamnă i-am văzut luând din drum, adică răzuind unele porţiuni care erau ridicate, pentru a putea trece şi maşinile mai joase. Însă după aceea, în urma lor nu a mai venit nimeni să remedieze defecţiu­nile şi gropile din locurile frezate. Ei nu s-au gândit că vine iarna şi noi trebuie să circulăm în zonă, că şi noi trebuie să ajungem la muncă. Însă bani pe rovinete le trebuie…“.
Chiar dacă aparţin de Drumurile Naţionale, şoselele ce trec prin Vârfurile au un mare impact în viaţa localnicilor, ele fiind legătura cu restul ju­deţului.
„Districtul de Drumuri Naţionale din zona Vîrfurile are cea mai grea zonă de activitate din judeţ. Nu mai avem în administrare însă drumul de la Vîrfurile până la limita cu judeţul Bihor; acesta a intrat în administraţia Construct Mod ce a câştigat licitaţia la reabilitare a por­ţiunii dintre zona centrală şi limita cu judeţul vecin“ – preciza la momentul respectiv şeful Districtului, Florin Buda, de la Drumurile Naţionale.

Recomandările redacției