mic_dejun_alimentatieMicul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei şi există motive solide pentru a susţine această teorie. Pe lângă faptul că furnizează energie pentru toată ziua, se pare că prima masă a zilei influenţează şi obiceiurile alimentare de peste zi şi este un reper important pentru aportul zilnic de calorii pe care-l furnizezi organismului.

Micul dejun este secretul unei alimentaţii sănătoase. Ar trebui să facă parte din rutina zilnică a oricărei persoane, imediat după deşteptare. Specialiştii susţin că este important ca prima masă a zilei să se ia în primele 60 de minute de la trezire, pentru a pune în „funcţiune” metabolismul şi a-i oferi combustibilul de care are nevoie pentru a funcţiona la cote maxime întreaga zi.
Descoperirile făcute de specialişti cu privire la influenţa sau rolul pe care prima masă a zilei îl are asupra organismului sunt uimitoare. Cu toate acestea, puţină lume ştie cât şi ce anume trebuie să mănânce dimineaţa pentru a profita de toate beneficiile acestei mese. Prima masă a zilei trebuie să fie consistentă şi compusă din categorii alimentare variate. Ar trebui să aibă între 300 si 500 de calorii şi să fie formată din cereale integrale, fructe, proteine complexe, grăsimi bune şi surse de calciu. Cu cât este mai bogat în nutrienţi esenţiali, cu atât pofta de mâncare din restul zilei se va reduce considerabil şi, odată cu ea, şi şansele de a te îngraşa.

SURSA:  Libertatea.ro

Recomandările redacției