vegetarieniVegetarienii prezintă un risc cu 32% mai mic să dezvolte boli cardiovasculare faţă de cei care consumă carne, potrivit unui studiu vast desfăşurat în Marea Britanie.

Pe parcursul studiului a fost comparată incidenţa bolilor cardiovasculare la vegetarieni şi la cei care nu urmează această dietă. Studiul s-a realizat pe aproape 45.000 de voluntari din Anglia şi Scoţia, cu vârste cuprinse între 50 şi 70 de ani.

„Rezultatele arată clar că riscul de a dezvolta boli cardiovasculare este cu circa o treime mai scăzut la vegetarieni faţă de cei care nu sunt vegetarieni. Cea mai mare parte a diferenţei provine probabil din efectele colesterolului şi ale tensiunii arteriale”, a declarat profesorul Tim Key, director adjunct al unităţi de epidemiologie a cancerului la Universitatea din Oxford şi co-autor al studiului.

Recrutaţi în anii 1990, participanţii au răspuns la chestionare amănunţite despre starea lor de sănătate şi modul de viaţă. Cercetătorii au luat în considerare mai mulţi factori la calcularea riscului: vârsta, dacă oamenii fumau, cantitatea de alcool consumată, activitatea fizică, nivelul de instruire şi mediul socio-economic.

SURSA:  Libertatea.ro

Recomandările redacției