mireasa_mireRata din ce în ce mai mare a divorţurilor arată că instituţia căsătoriei nu este pentru oricine. Nu-i bate din picior iubitului să te ceară de nevastă dacă toate prietenele tale au devenit soţii, ci gândeşte-te dacă eşti, de fapt, pregătită pentru mariaj. Fii atentă la 10 lucruri înainte să spui „da”.

1.    Dacă eşti mai încântată mai mult de ideea unei nunţi grandioase decât de planul de a-ţi petrece restul vieţii alături de partenerul tău, atunci las-o baltă. Investeşte-ţi timpul în a construi relaţia cu el decât în a căuta sala pentru petrecere sau rochia de mireasă.

2.    N-aveţi destulă încredere unul în celălalt. Încrederea este cel mai imsportant aspect pentru o căsătorie reuşită. Dacă nu poţi nicium să-i acorzi mare credit iubitului, nici nu te gândi la măritiş.

3.    Întotdeauna trebuie să fie cum spui tu. Niciodată nu vei avea o căsnicie liniştită dacă nu renunţi la a face compromisuri. Egoismul şi mania de a controla tot într-o relaţie nu fac parte dintr-un mariaj fericit.

4.    Personalităţile voastre sunt compatibile. Dacă principiile voastre de viaţă sau dacă toate concepţiile asupra unei relaţii se bat cap în cap, mai bine renunţaţi la a merge în faţa altarului.
5.    Părinţii fac presiuni să vă luaţi o dată. Dacă mama ta te bate la cap să-ţi întemeiezi o familie, nu-i cazul să-i dai ascultare dacă nu te simţi pregătită.

6.    Nu te simţi astrasa de el. Iubitul tău poate fi cel mai amabil şi mai înţelegător bărbat. Însă dacă nu-ţi face inima să bubuie atunci când te vezi cu el, mai bine nu faceţi pasul următor. Vei pierde „ingredientul” cel mai pasional dintr-o căsătorie: sexul.

7.    Unul dintre voi se luptă cu dependenţa de droguri sau de alcool. Studiile au arătat că, în cazul în care unul dintre cei doi parteneri era dependent de stupefiante sau de alcool, au ajuns imediat la divorţ.

8.    Căsătoria nu înseamnă numai doi, ci adună împreună rude şi cercuri de prieteni. Dacă mariajul vostru înseamnă să renunţi la familia ta sau la amici, gândeşte-te înainte dacă merită.

9.    Mintea îţi zboară în altă parte. Dacă te tot gândeşti că în lumea asta ai putea găsi pe cineva mult mai potrivit pentru tine, atunci spune „pas” căsătoriei. Mărită-te doar când eşti 100% sigură de dragostea pe care i-o porţi iubitului.

10.    Nu-ţi place ca partenerul să-ţi invadeze spaţiul. Cu toţii avem nevoie de spaţiu şi de timp pe care să ni-l petrecem singuri. Dar dacă nu suporţi pe nimeni în preajma ta şi nici nu-ţi place să-l vezi că-ţi foloseşte toaleta, atunci căsătoria nu-i pentru tine.

SURSA:  Libertatea.ro

Recomandările redacției