crestereÎn vremuri grele, economia Aradului ar trebui să crească cu 3,4 procente, după estimările făcute de Comisia Naţională de Prognoză, pentru acest an. O situaţie privind creşterea economică preconizată pe judeţe în acest an a fost publicată pe site-ul Econtext.ro. Statisticile spun Aradul ar trebui să fie în acest an cel de al patrulea judeţ din ţară, la capitolul creştere economică. Judeţul nostru este pe poziţia a patra, după Argeş, Dolj şi Constanţa, pentru acesta din urmă creşterea economică estimată fiind la acelaşi nivel ca şi în cazul Aradului.

Potrivit estimărilor, ritmul de creştere economică ar urma să fie mai ridicat în acest an, decât în anul precedent. În situaţia statistică făcută de Comisia de Prognoză, judeţul vecin nouă, Timişul are o creştere economică mai mică, şi anume de 3,2 procente. De menţionat că, anul trecut, arădenii au câştigat în medie un salariu demn de locul 15 la nivel de ţară. Judeţul s-a clasat pe acest loc cu un salariu de 1.437 de lei. Aşa au arătat cifrele statistice indicate de Comisia Naţională de Prognoză şi publicate pe site-ul Econtext.ro.

http://www.econtext.ro/dosar–2/analiza/harta-economica-a-romaniei-in-2013-cu-cat-va-creste-economia-din-fiecare-judet-in-acest-an-vezi-care-sunt-judetele-unde-e-bine-sa-traiesti.html

Recomandările redacției