woparWest Olympia Phoenix nu va onora „găselniţa” Federaţiei Române de Baschet, respectiv continuarea campionatului Ligii I într-o grupă valorică B. Cheltuielile presupuse au fost considerate prea mari, şi până la urmă, inutile, într-o competiţie de pur palmares.
„Ne-am fi dorit să participăm, dar nu avem cum să o facem. Am stabilit un alt program şi, din toamnă, o vom lua de la capăt cu Liga I”, a anunțat Alexandru Pteancu, preşedinte WOPAR.
Sistemul FR Baschet prevedea ca la finalul primei părţi a sezonului, în mod normal, doar primele trei clasate din fiecare serie a ligii secunde să continue întrecerea. Celelalte echipe urmau să ia o pauză până la toamnă. Probabil din dorinţa de a oferi tuturor şansa de a scădea perioada pauzei, federalii au organizat o grupă valorică B, destinată formațiilor clasate în afara podiumului. Numai că pentru WOPAR nu era la îndemână participarea, pentru că bugetul nu este unul de aruncat pe meciuri de palmares. Dacă ar fi acceptat, arădenii aveau de făcut deplasări lungi, la Bucureşti, Galaţi, Craiova sau Sibiu. La o primă estimare, costurile s-ar fi situat în jurul a 25,000 de lei.

Recomandările redacției