iotcuNumai investiţiile strict prioritare în infrastructura rutieră ar mai putea fi finanţate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii – PNDI. Închiderea PNDI, mult trâmbiţată, stă să fie pusă în aplicare însă, nu înainte de stabilirea pro­iectelor importante de modernizare a drumurilor. Ministrul pentru Dezvoltare Regională şi Administaraţie Publică, Liviu Dragnea, a anunţat, săptămâna trecută, că va fi stabilit un set de criterii care să stea la baza prioritizării investiţiilor.
Doar lucrările extrem de importante pentru judeţe, ori cele deja aflate în stadiu avansat vor primi bani în cadrul PNDI. Asta reiese din declaraţiile făcute de ministrul Liviu Dragnea, care a mai adăugat că se încearcă o finanţare echilibrată teritorial, pe regiuni şi judeţe.
Pe principiul „bate fierul până e cald“, conducerea administraţiei ju­deţene le-a cerut insistent parlamentarilor arădeni să se mobilizeze pentru cauza drumurilor Arad – Şiria – Seleuş şi Arad – Zădăreni – Felnac. Ieri, la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean, preşedintele Nicolae Ioţcu a mai făcut câteva precizări legate de apelul lansat pentru parlamentarii arădeni. Acesta le-a cerut deja în repetate rânduri să facă lobby pentru cele două tronsoane de drum, extrem de degradate. De menţionat că, iniţial, peste 300 de kilometri de drumuri de interes local şi judeţean au fost cuprinse în PNDI. „Ministrul Dragnea a declarat că, în această săptămână va discuta cu constructorii reaşezarea PNDI, ceea ce înseamnă că s-ar putea să fie reduse anumite părţi din contracte. Eu am solicitat parlamentarilor să meargă la Guvernul Ro­mâniei şi să facă în aşa fel încât, dacă se vor reduce părţi ale contractului privind moderniza­rea celor 307 kilometri de drumuri în judeţul nostru, să nu fim foarte afectaţi. Mai exact ssă rămână Arad – Felnac şi Arad – Şiria în program, astfel încât să poată fi modernizate. Până în pre­zent nu am niciun fel de răspuns din partea parlamentarilor, dar ştiu că este o procedură pe care dumnealor pot să o facă. Până la urmă nu se cer bani în plus ori contracte în plus pentru judeţul Arad, ci se cere doar ca un contract existent, în situaţia restructurării să nu fie grav afectat judeţul Arad pe fondul acestei reduceri“, a precizat preşedintele Nicolae Ioţcu.

  • fredy spune:

    Si drumul Santana-Zimand ar trebuii sa fie o prioritate Domnule Iotcu ,care are niste cratere cat roata de la autobuz

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției