dineuLa spectacolul „Dineu cu proşti” care se va juca la Arad în 12 februarie, de la orele 19 pe scena Sălii Mari a Teatrului Clasic Ioan Slavici mai sunt bilete doar la ultimul etaj. Vă reamintim că pe afişul spectacolului se regăsesc nume precum Horaţiu Mălăele şi Ion Caramitru, cel din urmă semnând şi regia.
„Dineu cu proşti” este realizat după o piesă de Francis Veber. Pe lângă cei menţionaţi, din distribuţie mai fac parte Medeea Marinescu, Alexandru Bindea, Costina Ciuciulică, Dorin Andone, Tomi Cristin şi Alexandru Georgescu. Spectacolul a avut premiera în 2010 pe scena Teatrului Naţional I. L. Caragiale din Bucureşti.
Regizor, dramaturg şi scenarist francez, Francis Veber a debutat cu comedii de genul farsă în anii ‘70. Fiu al unui cuplu de scriitori, Francis Veber a lucrat ca jurnalist, dedicându-se apoi cu pasiune scenariilor pentru comedii. Primul său succes important a fost filmul cunoscut şi de publicul român, „Le Grand Blond Avec une Chaussure Noire” sau „Marele blond”, cu Pierre Richard din 1972.
A colaborat cu regizorul Edouard Molinaro, pentru „L’Emmerdeur” în care au jucat Jacques Brel şi Lino Ventura. Cu acelaşi succes i s-a jucat, în acelaşi an, „Le Magnifique”, cu Jean Paul Belmondo.
Lui Francis Veber i se datorează se pare marele succes al filmului „Colivia cu nebune” cu Ugo Tognazzi şi Michel Serrault, care i-a şi adus de altfel adus o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu.
Biletele pentru spectacolul „Dineu cu proşti” au fost puse în vânzare la casa de bilete a Teatrului Clasic Ioan Slavici la începutul lunii ianuarie. Preţul unui bilet este de 100 de lei.

Recomandările redacției