toleaIeri, la sediul PD-L Arad secretarul general Adrian Ţolea împreună cu consilierul de la Tîrnova găsit incompatibil, Ioan Baciş, a susţinut o conferinţă de presă. Adrian Ţolea s-a lansat într-un atac virulent la adresa prefectului Cosmin Pribac pe care l-a acuzat de dublă măsură în cazul incompatibilităţilor consilierilor locali din Tîrnova. Concret, Ţolea a afirmat în debutul conferinţei de presă că prefectul nu a decis în­cetarea mandatelor de aleşi locali pentru doi consilieri ai PNL, dar a decis acest lucru în cazul consilierului PD-L. „În situaţia tensionată din Tîrnova  domnul prefect dă un ordin de în­cetare al mandatului consilierului Ioan Baciş. Este o măsură aplicată, dar pentru cazuri oarecum similare aplică alte măsuri. Vreau să îl întreb pe domnul prefect dacă este un prefect al arădenilor sau al USL. Primarul PNL al comunei, Florin Farcaşiu pune presiune pe prefect întrucât nu are majoritate în consiliu”, a declarat Adrian Ţolea.
Ulterior, consilierul Ioan Baciş a expus situaţia din interiorul Consiliului Local Tîrnova şi a afirmat că va discuta cu un avocat vizavi de posibilitatea de a ataca în contencios adminsitrativ decizia prefectului.
În miezul conferinţei de presă, lui Adrian Ţolea i se aduce o hârtie care conţinea decizia prefectului Cosmin Pribac vizavi de un alt consilier din Tîrnova, de această dată al PNL, pentru care semnase ordinul de încetare a mandatului. Văzându-se pus în dificultate, Ţolea a continuat să-l atace pe prefect, ce-i drept mai timid şi cu argumente subţiri. „Nu înţeleg de ce decizia în cazul lui Ioan Baciş a venit mai repede cu o zi decât în cazul consilierului liberal. Prefectul putea să dea în aceeaşi zi ordinele”, a încercat Ţolea să dreagă busuiocul.
Prefectul Judeţului Arad, Cosmin Pribac, a emis, ieri, un ordin privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Tîrnova a lui  Matei Stelian Grozescu, urmare a stării de incompatibilitate în care se află acesta.
„Am emis ordinul având la bază propunerea secretarului comunei Tîrnova, precum şi legislaţia în vigoare care interzice consilierilor locali să fie administratori ai unor societăţi comerciale ce desfăşoară activităţi economice cu primăriile localităţilor respective”, a declarat Prefectul Cosmin Pribac. Oridinul emis de Prefectul Judeţului Arad poate fi atacat în instanţa de contencios administrativ.

  • Oana spune:

    esti un zero barat

  • nunu spune:

    eu inteleg de ce mai sunt bagabonzii astia portocalii bagati in seama… ei nu mai reprezinta nimic… opozitia in tara asta e infecta e data de infectul PPDD… pdl-mcl ard sau cum il cheama nu mai exista … din taoata tara numai aradul s-a gasit sa le dea voturi.

  • lia spune:

    Asta s-a nascut pentru a se face de ras!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției