centruUn nou centru de informare şi promovare turistică ar urma să fie înfiinţat în judeţ. Tot mai multe comune profită de fondurile disponibile în cadrul Programului  Naţional pentru Dezvoltare Rurală, fonduri ce se alocă pentru deschiderea de centre de promovare turistică.
De curând, comuna Buteni a scos la licitaţie un contract de execuţie a lucrărilor de construcţie a unui centru pentru promovarea potenţialului turistic local. Valoarea investiţiei se ridică la peste 630.000 de lei, adică, peste 144.000 de euro.  Centrul de informare şi promovare turistică va fi înfiinţat într-o perioadă de maxim 12 luni de la începerea lucrărilor. Cu alte cuvinte, activitatea propriu-zisă va începe aici din primăvara anului viitor. Firmele interesate de această lucrare pot veni cu oferte până pe data de 22 februarie a acestui an, la sediul Pri­măriei Buteni. Primăria va alege cea mai avantajoasă ofertă, din punct de vedere economic.
Aradul are de la jumătatea anului trecut un Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică, printre puţi­nele din zona de vest a ţării, înfiinţate pe bani europeni. Contractul de finan­ţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost semnat în luna iulie 2012, iar proiectul pentru înfiinţarea centrului are o durată de 12 luni. Acesta are o valoare de peste 1,45 de milioane de lei. Proiectul „Înfiinţarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică al Judeţului Arad” a presupus renovarea şi modernizarea imobilului existent, imobil având statutul de monument istoric. Înfiinţarea acestor centre ar trebui să rezolve problema slabei pro­- movări a potenţialului turistic, cuprins şi în strategia de dezvoltare a jude­ţului 2007 – 2013. O altă localitate în care potenţialii turişti se pot informa vizavi de obiectivele şi atracţiile zonei este Cermei, care a făcut demersuri în acest sens din primăvara anului trecut. La finalul anului trecut, mai multe primării din judeţ au obţinut fonduri structurale pe Măsura 313, pentru înfiinţarea de centre de informare turistică, pe proiecte ce ajung la o valoare totală de un milion de euro. Este vorba de primăriile Păuliş, Vladimirescu, Ma­cea, Tauţ şi Şiria.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției