Candidaţii care susţin în vară examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională au parte în aceste zile de pri­- mele emoţii. Mai exact, două licee organizează simulări pentru Bacalaureat, iar alte trei şcoli pentru Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a.
Liceul Tehnologic „Vasile Juncu” Miniş şi Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan” Arad organizează, astăzi, simulări la Bacalaureat, începând cu ora 11.00. Elevii din primul liceu îşi vor testa cunoştinţele la Limba şi literatura română şi Biologie, în timp ce elevii de la „Iuliu Moldovan” doar la limba şi literatura română. În schimb, simulări pentru evaluarea naţională organizează Liceul Tehnologic „Vasile Juncu” Miniş, Liceul de Artă „Sabin Drăgoi“ Arad şi Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului Arad, toate cu începere de la aceeaşi oră, 11.00. Materiile la care se organizează simulări sunt matematica şi limba română.
Organizarea acestor simulări face parte dintr-un amplu program de îmbunătăţire a rezultatelor care au fost obţinute la examenele naţionale desfăşurate în anii anteriori. „Inspectoratul nu poate să nu ia atitudine şi să nu ceară note expli­cative şcolilor în care elevii ob­ţin rezultate modeste. Am solicitat aces­tor şcoli planuri remediale, în care să ne specifice pregătirile pe care le fac în plus, ce proiecte au profesorii pentru a îndrepta situaţia şi multe altele. Am solicitat, de asemenea, unităţilor de învăţământ să efectueze pregătiri şi peste vară“, ne-a declarat profesoara Mariana Tocaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.
Pe parcursul lunilor februarie, martie şi mai, 13 unităţi vor organiza simulări pentru Bacalureat şi alte 15 pentru Evaluarea Naţională.

Recomandările redacției