haltereTrei dintre halterofilii de la CSM Arad se pregătesc în regim centralizat, alături de loturile naţionale. Elevii lui Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan ţintesc locuri fruntaşe încă din primăvară, când urmează să participe la prima competiţie internaţională din acest an.
„Bilegan şi Vizitiu sunt la lotul de seniori iar Călugăreanu la centrul naţional de cadeţi, toţi trei sunt în pregătire la Izvorani. În martie vor avea loc în Uzbekistan campionatele mondiale juvenile, care contează şi pentru calificarea la Olimpiada juvenilă. Obiectivul este o medalie şi două clasări în primele şase locuri”, a anunțat Adrian Jigău.
Ceilalţi sportivi ai secţiei de haltere se pregătesc pe plan local, în vederea Cupei României de seniori, programată în martie. Întrecerea, programată în perioada 13-16 martie la Bucureşti, contează şi ca etapă de calificare la finala campionatului naţional de la Bistriţa.
„Pregătirea decurge bine, cu începătorii e mai mult de lucru, dar suntem pe drumul bun. Prima competiţie pe plan intern este Cupa României, acuma rămâne să ne vedem ce se întâmplă şi cu premierile dar şi cu ceea ce li se oferă sportivilor, pentru că ştiţi ce probleme au fost anul trecut”, a adăugat același Jigău.
Halterofilii arădeni speră ca din luna mai să beneficieze de o nouă sală de antrenamente, mult mai spaţioasă. Până atunci, şedinţele de pregătire se desfăşoară la sala din incinta complexului de tenis de masă.

Recomandările redacției