selectieStudenţii şi materanzii care doresc să lucreze în Germania, pe perioada vacanţei, trebuie să ştie că perioada de selecţie a fost prelungită.
Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Arad a anunţat prelungirea perioadei de selecţie, o măsură a ANOFM. Tinerii studenţi pot munci pe teritoriul Germaniei, în vacanţa de vară, timp de minim două luni.
Aceştia trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, să fie studenţi ori masteranzi la o facultate de stat ori particupară, acreditată conform legii. Studenţii trebuie să aibă cunoştinţe bune de limba germană, fiind impus minim trei ani de studii.  Pentru a se putea înscrie, studenţii şi masteranzii trebuie să întocmească un dosar care cuprinde mai multe acte. Pentru mai multe informaţii, arădenii interesaţi se pot adresa reprezentanţilor Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă.
Pentru a fi selectaţi, aplicanţii vor susţine şi un test în limba germană. Depunerea dosarelor şi susţinerea acestuia se poate face în perioada 18 februarie 1 martie 2013, de luni, până joi, la AMOFM Bucureşti.

Recomandările redacției