kennedy_hannah_darylConor Kennedy şi tatăl său, Robert F. Kennedy, Jr., descendenţi ai legendarei familii Kennedy, au fost arestaţi împreună cu actriţa Daryl Hannah chiar în faţa Casei Albe.

Cei trei, alături de mulţi alţii, luau parte la un protest ecologist prin care încercau să atragă atenţia asupra încălzirii globale, obiectând împotriva exploatării unor noi rezerve de ţiţei, lucru care ar amplifica problema actuală.

Protestatarii se încătuşaseră de poarta Casei Albe, încercând astfel să-l împiedice pe Preşedintele Barack Obama să semneze acordul de exploatare a noilor rezerve de petrol.

Robert Francis Kennedy Jr. este gazda unui show radiofonic şi un activist îndârjit al cauzelor eco. Absolvent de Drept la Universitatea Harvard, el s-a axat pe legislaţia de mediu. Robert Francis Kennedy Jr. a scris numeroase cărţi şi articole despre problemele de mediu, nefiind nici la primul protest, nici la prima arestare. În 2001 a fost arestat pentru că a intrat fără permisiune în Camp Garcia (Puerto Rico), unde aveau loc antrenamentele armatei americane, fiind încarcerat pentru 30 de zile.

Conor Kennedy (născut în 1994) este la prima arestare legată de un protest. În afară de acest incident, adolescentul a mai fost în atenţia publicului datorită relaţiei sale romantice cu Taylor Swift.

 

SURSA: http://vdt.antena3.ro

Recomandările redacției