arhiva_doarePentru că primim zilnic la redacţie întrebări cu privire la arhivele fostelor întreprinderi care fie au fost cumpărate de diverşi proprietari, fie au fost desfiinţate, am aflat unde te poţi adresa dacă eşti într-o astfel de situaţie.

Arhivele Naţionale ale României, cu sediul pe bd. Regina Elisabeta, nr. 49, sector 5, deţin informaţii valabile pentru toată ţara. Bucureştenii sau cei care au lucrat în Capitală pot solicita informaţii la Arhivele Municipiului Bucureşti (Direcţia Municipiului Bucureşti): Calea Văcăreşti, nr. 470, sector 4. Numărul de telefon al biroului Relaţii cu Publicul: 021.332.07.71. Aici sunt păstrate arhivele cu documente istorice, dar găseşti informaţii şi cu privire la arhivele unora dintre societăţile desfiinţate, în sensul că poţi afla cine deţine aceste arhive: anumite societăţi care au cumpărat firmele respective sau lichidatori judiciari. Pentru că lichidatorul judiciar, preia, conform legii, arhiva societăţii respective şi el trebuie să elibereze documente cu privire la ea.

Cei interesaţi pot să mai afle informaţii şi la Registrul Comerţului, unde se anunţă/ înregistrează obligatoriu orice înfiinţare/ desfiinţare de societate. Este valabil în special pentru întreprinderile desfiinţate după 1990.

SURSA:  Libertatea.ro

Recomandările redacției