OLYMPUS DIGITAL CAMERATudorel Constantin este locatarul blocului 1B1 din Cartierul Aurel Vlaicu, care se poate lăuda cu cele mai multe plângeri pe care le-a depus împotriva conducerii imobilului în care locuieşte. Ieri dimineaţă, însă a avut parte de o mare surpriză pregătită, cu multă migală, de mult contestata conducere a blocului. Săturaţi de nemulţumirile omului, administratoarea şi preşedintele blocului au afişat la avizier, în văzul tuturor, răspunsul de neîncepere a urmăririi penale la o plângere a lui Tudorel Constantin îndreptată împotriva lor. Avizierul a devenit astfel neîncăpător, cuprinzând câteva pagini bune, în care erau prezentate atât răspunsul favorabil conducerii, cât şi plângerea redactată de pârât, însă şi datele strict personale ale acestuia.
Drept urmare a acestui fapt, Constantin consideră că i-au fost încălcate toate drepturile. „Prin afişarea da­telor mele personale la avizier, fără consimţământul meu, mi-au fost încălcate drepturile omului şi cele din Constituţia României, cu privire la protecţia datelor cu caracter privat“, susţine Tudorel Constantin. Acesta se mai întreabă şi cum de răspunsul plângerilor lui a ajuns tocmai la conducerea blocului. „Plângerea penală eu am înregistrat-o la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, plângere care, din câte am înţeles, a ajuns şi pe la Poliţie. Din moment ce eu am făcut-o, consider că răspunsul trebuia să îmi fie înmânat personal, prin factorii poştali, cu aviz de primire“, mai susţine Constantin.
Acuzaţii de abuz în serviciu şi delapidare
Tot scandalul a pornit de la plângerea penală redactată de către Tudorel Constantin împotriva administratoarei Santa Brighite, pe care a acuzat-o de săvârşirea de abuz în serviciu şi delapidare. Având ca temă ratele şi unele probleme legate de lifturile din cele două scări ale blocului, în finalul plângerii, Constantin solicită verificarea „urmă­toarelor probleme ale mele, având unele suspiciuni referitoare la întreaga activitate a doamnei Santa Brighite: atestatul de valabilitate dat de către Primăria Arad pentru doamna Santa B. legat de funcţia de administrator; un control asupra întregii activităţi financiar-contabile pe toată durata mandatului până în prezent a doamnei S.B. legat de Asociaţia de proprietari a Blocului 1B1 Sc. A/B (lis­- tele de cheltuieli, salarizarea perso­-nalului angajat, conturile bancare/CEC cu sumele şi dobânzile reţinute privitor la ratele ascensoarelor noi – Rata I, II, III, IV, V, VI, registrul jurnal de inventar, registrul pentru evidenţa fondului de reparaţii, de rulment, registrul pentru evidenţa su­melor speciale şi pentru evidenţa fondului de penalizări, etc)“.
Parchetul, împreună cu Poliţia, a dat câştig de cauză administratoarei.
Exasperaţi de sutele de plângeri
De cealaltă parte, Eugen Bondiş, preşedintele blocului, ne-a declarat că „am devenit deja imun la nenu­mă­ratele plângeri care s-au făcut împotriva noastră. Tudorel Constan­- tin este singurul care le face. Dumnealui a fost cel care a cerut tot timpul transparenţă totală, ceea ce acum i-o oferim. Nu este ilegal faptul că am afişat la avizier acele documente“. Pe de altă parte, însă Santa Brighite nu este atât de indife­rentă de plângerile reclamantului, arătându-se extrem de deranjată de atitudinea acestuia. „Tudorel Constantin susţine că i-au fost încălcate ddrepturile. Dar drepturile mele, de om, el nu mi le încalcă? Mi-a făcut sesizări peste sesizări, am peste o sută de pagini de plângeri din partea lui. Tot ce îi cer acestui om este să mă lase în pace să trăiesc. Am o răspundere în faţa atâtor oameni, sunt părintele a doi copii, nu îmi pot permite să fur, aşa cum mă acuză Constantin. Este umilitor pentru mine ceea ce îndur din partea lui. Vrea să mă discrediteze. Ceea ce se întâmplă este mai mult decât penibil“, ne-a declarat Santa Brighite.

Recomandările redacției