jucariiÎnfrângerea de la Târgovişte a agitat puţin apele în tabăra ICIM-ului, dar „galben-albastrele” s-au regrupat rapid şi au obţinut victoria care le asigură locul doi înainte de play-off. Derby-ul cu CSM Satu Mare a fost precedat de un superb program pus la cale de oficialii arădeni, avându-i în prim-plan pe Nelu Pitic şi Daniel Julean, care au ridicat tribunele în picioare cu interpretarea frumosului Imn al ICIM-ului, dar şi pe fascinanta Roxana Suciu, elevă a şcolii generale din Covă­sânţ, care a i-a cucerit pe spectatori cu interpretarea live magistrală a Imnului de Stat al României. Momentul mult aşteptat s-a consumat însă înaintea startului de meci, atunci când pe parchetul Polivalentei au „aterizat” sute de jucării de pluş, totul ca urmare a unei acţiuni de suflet „Dăruieşte un zâmbet”, iniţiată de Centrul Judeţean de Voluntariat şi Univ.Goldiş ICIM, la care iubitorii baschetului au răspuns prompt. Toate jucăriile adunate vor fi donate copiilor internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă, secţia pediatrie.
O primă parte controlată…
Trecând la baschet, echipa arădeană a făcut legea, şi şi-a luat revanşa în faţa celor de la CSM după înfrângerea din tur. A fost, totodată, a treia victorie în meciurile directe din acest sezon, după „dubla” câştigată la fel de clar în Cupa României. Concentrate la maxim şi foarte ambiţioase, Givens şi colegele sale au început tare încă din start iar după zece minute scorul era 20-15. Jocul ezitant al ex-arădencei Părău a fost un semnal că Satu Mare nu se află în cea mai bună zi, iar apărarea agresivă a ICIM-ului le-a dat mari bătăi de cap oaspetelor. Primul moment al desprinderii a venit în debutul sfertului doi, atunci când Milovanovic a reuşit trei triple la rând, iar de la 22-20 s-a făcut în doar trei minute 34-22. Cu Freeman şi Drye în mână bună, sătmărencele au mai avut o răbufnire pe finalul actului, iar la pauza mare era un scor pe undeva nedrept cu realitatea de pe teren, doar 38-35 pentru ICIM.
… apoi a venit descătușarea
Preocupat mai mult de arbitraj, de altfel destul de bun, Dan Fleşeriu nu a găsit soluţiile necesare pentru a contracara jocul defensiv foarte bun al echipei arădene, plus că Părău avea deja patru greşeli personale. Americanca Givens a fost din nou pe tot terenul, ea fiind autoare a unui double-double, cu 25 de puncte şi 12 recuperări, indice de eficienţă 28, Brosovszky a ridicat tribunele în aer cu ale sale cinci superbe triple, iar conturile erau aproape încheiate după 30 de minute, scor 63-49. Ultimul sfert a fost tot la discreţia elevelor lui Dan Moraru şi Cristina Ciocan, care şi-au majorat avansul cu încă cinci puncte, astfel că la final am consemnat o victorie cât se poată de clară a ICIM-ului, 82-63. O seară începută frumos, s-a încheiat la fel de frumos, cu o victorie foarte importantă, la care a contribuit şi o sală aproape plină, peste 1.000. de arădeni susţinându-şi admirabil favoritele din primul până în ultimul minut.
Victorie pentru copii
Un succes care clarifică situaţia îna­inte de play-off: CSM Târgovişte, cu doar o înfrângere în cont, va termina prima, urmată de Univ.Goldiş ICIM, cu două înfrângeri, pentru locul trei urmând să se lupte CSM Satu Mare şi Sepsi Sfântu Gheorghe, care au până acum patru, respectiv cinci eşecuri stagionale. „Victoria se datorează acestor fete minunate, care au luptat şi s-au dăruit exemplar, din primul până în ultimul minut. Dedicăm succesul copiilor internaţi la Spitalul Judeţean, pentru care am adunat şi aceste jucării, suporterilor noştri minunaţi, care au creat şi în această seară o atmosferă de vis, dar şi Ma­rilenei Cârlig, (n.n. fost director financiar al SC ICIM), cu ocazia zilei de naştere”, a transmis preşedintele Univ.Goldiş ICIM, Marcel Urban.

Recomandările redacției