postasiPoştaşii arădeni se pregătesc să protesteze pe plan local, după ce au fost prezenţi şi la acţiunile din Bucureşti. Sindicatul Lucrătorilor Poştali din Arad a cerut avizul municipalităţii, pentru organizarea unei acţiuni în municipiu. Sindicaliştii au depus la Primăria Arad o cerere de aprobare a unei pichetări, în faţa Palatului Administrativ.
Pentru că nu primesc nicio soluţie viabilă la revendicările lor, lucrătorii poştali îşi continuă acţiunile de protest. Pe data de 28 februarie, între orele 15.00 şi 17.00, în jur de 100 de poştaşi arădeni ar urma să participle la o acţiune de pichetare.
Angajaţii sunt revoltaţi de viitoa­rele restructurări anunţate de condu­cerea Companiei Naţionale a Poştei Române, dar şi de faptul că salariile ce nu au mai fost majorate de trei ani. Mai mult decât atât, planul de reorganizare presupune şi reduceri salariale. Potrivit sindicaliştilor, în numele privatizării companiei se urmăreşte desfiinţarea oficiilor poştale. Reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din Arad susţin că, în viitorul apropiat municipiul ar urma să rămână cu jumătate din oficii poştale. Restructurări ar urma să fie făcute şi în mediul rural. „Am depus o cerere de aprobare a unei pichetări, pentru data de 28 a lunii, în faţa Prefecturii. Nu ni s-a oferit nicio rezolvare la nemulţumiri, ba din contră, avem senzaţia că lucrurile se înrăutăţesc. Vom merge până la capăt cu cerinţele pe care le avem până când situaţia se va schimba. Nemulţumirile noastre se leagă de ceea ce se întâmplă în întreg sistemul, la nivel de ţară“, a susţinut Ilie Tripa, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali Arad.
Poşta Română urmează să fie privatizată prin majorare de capital până la mijlocul lunii iunie. Guvernul va solicita acordul CE pentru privatizarea unei participaţii majoritare la compania de stat Poşta Română prin majorare de capital. Până la începutul lunii aprilie urmează să fie stabilită o listă de investitori eligibili, prin aplicarea unor criterii de pre-eligibilitate. Guvernul va selecta investitorii eligibili până la mij­locul lunii mai, iar contractul de privatizare va fi încheiat până la mijlocul lunii iunie 2013.

  • POSTASII NU SUNA INTODEAUNA spune:

    Bai fratilor,puteti picheta eventual sulyca lui ponta,soarta voastra e pecetluita…..acu’ sunt alti flamanzi la putere,iar voi aveti sedii multe care sunt jinduite de multi! Asa ca voi ramaneti cu pichetatul,iar puternicii zilei cu foloasele! Multi si fraieri [ca sa nu zic altcumva]!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției