credit-bancaPe prima poziţie a clasamentului se situează creditul acordat de Garanti Bank, cu o dobândă fixă de 10,44%. DAE are o valoare de 13,62% pentru un împrumut de 10.000 de lei, pe o perioadă de 60 de luni. Pentru a contracta acest împrumut, trebuie să plăteşti un comision de analiză dosar în valoare de 200 de lei şi un comision lunar de administrare de 0,20%, aplicat la soldul creditului.
Avantaje: asigurare de protecţie a venitului oferită gratuit, dobândă fixă.
Dezvantaje: nu beneficiezi de o dobândă redusă dacă nu îţi încasezi venitul în cont Garanti Bank.

Creditul Soluţia BT în lei, oferit de Banca Transilvania, se află pe locul al doilea al topului. Banca oferă acest credit fie cu dobândă variabilă, de 9,29%, formată din rata dobânzii de referinţă la şase luni şi marja băncii, pe toată perioada de creditare, fie cu dobândă fixă de 6,90% în primii doi ani şi ulterior variabilă. Pentru varianta cu dobândă fixă în primii doi ani, DAE are o valoare de 7,12%, în cazul unui împrumut în valoare de 10.000 de lei pe o perioadă de 5 ani. Comisionul de analiză dosar este 0, iar cel de administrare credit se percepe anual, într-o singură tranşă, având o valoare de 150 de lei.
Avantaje: alegerea tipului de dobândă (fixă în primii doi ani/ variabilă), gamă largă de venituri acceptate, vârsta maximă de 70 de ani împlinită la sfârşitul perioadei de creditare.
Dezvantaje: pentru creditele cu o valoare de cel puţin 25.000 de euro, echivalentul în lei, este obligatorie încheierea unei asigurări de viaţă la 20% din valoarea creditului. În cazul în care nu îţi încasezi venitul în cont BT, nu beneficiezi de reducerea cu 0,5 puncte procentuale a dobânzii.

Pe locul trei se află creditul de refinanţare oferit de CEC Bank, cu o dobândă variabilă de 10,93%. Aceasta este formată din rata dobânzii de referinţă la 3 luni şi marja băncii de 4,90%. DAE are o valoare de 15,54%, fiind calculată pentru un credit de 10.000 de lei pe o perioadă de 5 ani. Se aplică un comision lunar de 0,3% la sold şi un comision de analiză dosar de 250 de lei.
Avantaje: banca acceptă o gamă largă de venituri şi oferă gratuit poliţa de asigurare de grup privind protecţia creditelor în caz de deces din boală sau accident, de invaliditate permanentă totală, de şomaj involuntar. Poţi beneficia, de asemenea, de o perioadă de graţie de până la 12 luni. Vârsta maximă acceptată la sfârşitul perioadei de creditare este de 70 de ani.
Dezvantaje: suma maximă care poate fi obţinută este de 40.000 de lei.

SURSA: Libertatea.ro

Recomandările redacției