vanatorO partidă ilegală de vânătoare s-a încheiat cum nu se putea mai prost pentru doi tineri care sperau să vâneze porci mistreţi. Într-o clipă de neatenţie unul dintre ei a întors arma spre partenerul său şi a tras, lovindu-l în zona coapsei. Speriaţi şi fără să se mai gândească la repercusiuni, au sunat de urgenţă la 112 iar rănitul a ajuns la Unitatea de Primiri a Urgenţelor pentru îngrijiri medicale.
Accidentul de vânătoare a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în  pădurea Ceala, de lângă Arad. La adăpostul întunericului, cei doi au sperat că nu vor fi văzuţi şi prinşi de nimeni aşa că s-au gândit că e cel mai bun moment pentru a vâna mistreţi. Nefericitul eveniment le-a stricat planurile.
Victima, un bărbat în putere, în vârstă de 32 de ani a fost transportat de urgenţă la spital. Medicii i-au tratat rana şi acum el este în afara oricărui pericol. „Din fericire, pacientul este în stare bună, a rămas internat la secţia de chirurgie plastică. Urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale pentru scoaterea unor alice care au rămas. Plaga este la nivelul coapsei, nu este foarte serioasă şi cel mai probabil se va recupera în scurt timp”, a declarat medic Adrian Wienner, director medical în cadrul Spitalului Judeţean Arad.
Oamenii legii au intrat şi ei pe fir. Din primele cercetări făcute de poliţişti, se pare că cei doi bărbaţi aveau permis de port-armă, însă nu erau autorizaţi să participe la vânătoare. „În cursul nopţii, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au fost sesizaţi despre producerea unui accident de vânătoare neautorizată. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în timp ce se aflau în Pădurea Ceala, un bărbat de 30 ani l-a împuşcat accidental în piciorul stâng pe un altul în vârstă de 32 ani. Ambii bărbaţi sunt vânători autorizaţi. La faţa locului nu a fost găsit nici un vânat,  iar arma de vânătoare cu s-a tras a   fost ridicată în vederea continuării cercetărilor”, a declarat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad.
Pentru isprava lor s-au ales cu dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj, uz de armă letală fără drept. În plus, bărbatul care şi-a rănit colegul este cercetat şi pentru vătămare corporală din culpă.
După cercetarea la faţa locului, poliţiştii spun că nu au găsit nici un fel de vânat la Pădurea Ceala, în zona în care cei doi se aflau la braconaj.
Tot braconând dar de data aceasta peşte, a fost prins în flagrant de către jandarmi un bărbat de 44 de ani, din comuna Bata. Acesta pescuia cu ajutorul a şase plase de pescuit tip setcă şi folosindu-se de o barcă pneumatică. Peştele prins din specia clean a fost eliberat în mediul său natural iar braconierul s-a ales cu dosar penal pentru braconaj.
Barca şi cele şase plase de pescuit fost ridicate în vederea confiscării.

Recomandările redacției