robinet-de-apaȘtiai că există aparate care pot transforma apa de la robinet în apă ionizată?

Îți mai aduci aminte de poveștile cu Făt-Frumos, care era mereu în căutarea apei vii? Ei bine, nu sunt doar basme. Se pare că, în anumite zone ale lumii, există izvoare cu apă care încetinește îmbătrânirea și aduce sănătate celor ce o beau. Iar unii cercetători au creat aparate care pot transforma apa de la robinet într-un astfel de elixir.

Ce este apa ionizată?

Nu este toată lumea medicală de acord, dar unii terapeuți sunt de părere că apa încărcată cu ioni negativi și ușor alcalinizată este de mare ajutor sănătății noastre. Am apelat la Nicu Ghergu, specialist în terapii complementare, pentru a ne explica mai multe despre acest tip de tratament.

Ajută în tratamentul cancerului

Apa alcalină ionizată este indicată, în special, celor care suferă de tumori maligne. Celulele canceroase se dezvoltă în mediul acid și în lipsa oxigenării celulelor. În momentul în care bolnavul bea o apă de calitate, organismul își pune în funcțiune propriile mecanisme de a se autoregla și poate elimina, prin propriile puteri, tumorile. Bineînțeles, se vor folosi și metodele tradiționale de tratament. Apa ajută la prevenția problemelor și la vindecare, dar nu este suficientă dacă boala s-a instalat deja în organism. Pentru această problemă, Nicu Ghergu recomandă o cură cu o astfel de apă. Pacientul ar trebui să bea până la 1 litru și jumătate dimineața pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de masă.

Reglează pofta de mâncare

De obicei, în obezitate, persoanele consumă mai multă mâncare decât ar avea cu adevărat nevoie organismul. Apa ionizată cu un pH controlat alcalin le poate veni în ajutor și duce la reglarea sistemului endocrin. Rezultatul este că persoana se va sătura mai repede. Apa ionizată mai este indicată în problemele de digestie, dar și în ulcer sau gastrită. Pare să fie bună la orice: chiar și în depresii sau oboseală cronică, pentru că, dacă este bine hidratat, organismul elimină mai ușor toxinele. Rezultatul este o mai mare putere de muncă și, nu în ultimul rând, gândurile negre dispar.

Cura de detoxifiere

Nicu Ghergu recomandă următoarea rețetă: „primul lucru pe care ar trebui să-l faci dimineața este să-ți cureți limba, pentru că, în timpul nopții, aici se depun toxine care ar trebui eliminate. Dacă nu faci asta, ele se vor întoarce în organism. După ce te speli pe dinți, faci o gargară cu apă ionizată, în care pui și câteva picături de oțet de mere cu miere. Apoi, bei între 250 ml și 1,5 litri de apă ionizată la temperatura camerei (atât cât poți sau simți nevoia). Micul dejun se ia la o jumătate de oră după aceea. Apa se bea pe tot parcursul zilei (în total, cel puțin 2 litri pe zi). Se poate folosi și la prepararea ciorbelor sau a supelor. Seara, se poate face o baie cu apă ionizată fierbinte. Dacă ai probleme cu varicele, ar trebui să nu fie la o temperatură prea mare, ci doar călduță”.

Dă o stare de bine întregului organism

Un procent cuprins între 70% – 90% din organismul uman este constituit din apă. Dacă organismul nu primește apă de calitate, nu funcționează cum trebuie. La ora actuală, există peste 54 de boli provocate de proasta hidratare a țesuturilor. Cele mai frecvente sunt cele degenerative (artroză, osteoporoză ș.a.). Și durerile de cap, migrenele și insomniile pot avea aceeași cauză. Aceste probleme se pot rezolva parțial sau total, dacă ne schimbăm stilul de viață și ne hidratăm corect.

Secretul unei vieți lungi

Populația Hunza din nordul Pakistanului este cunoscută pentru faptul că aici trăiesc oameni longevivi și sănătoși. Cercetătorul american Patrick Flangan a studiat modul de viață al localnicilor. A observat că, pe lângă faptul că au o alimentație cât se poate de  naturală și obișnuiesc să facă muncă fizică în aer liber, beau o apă cu totul și cu totul specială, care  provine de la un ghețar și conține  ioni încărcați negativ. Flanagan este de părere că aceasta ar putea să fie explicația vitalității la vârste foarte înaintate pe care o au cei din această parte a lumii.

SURSA:  Libertatea.ro

Recomandările redacției