ambulantaInconştienţa şi alcoolul au făcut o combinaţie ce putea fi fatală pentru un şofer în vâstă de 23 de ani din Şofronea. Ameţit de aburii alcoolului, după ce a dat peste cap mai multe pahare cu tărie, tânărul  a urcat la volanului autoturismului său şi a pornit la drum. Şi-a luat cu el, un prieten şi o prietenă şi au pornit spre Dorobanţi.  Într-o curbă însă, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat pe câm­pul de la marginea drumului.
„În urma primelor verificări la faţa locului, poliţiştii au stabilit că un şofer în vârstă de 23 de ani care circula pe DN 792/C dinspre Curtici spre Dorobanţi iar într-o curbă a derapat şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe câmp”, a precizat Ovidiu Liber, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad.
În urma impactului, atât şoferul cât şi cei doi pasageri ai săi au fost răniţi. Mai multe ambulanţe i-au transportat la spital unde au fost supuşi unor investigaţii amănunţite. În cazul lor, medicii spun că pasagerul în vâstă de 19 ani a fost rănit grav. Mai norocoşi au fost şo­ferul şi pasagera de 18 ani care au su­ferit răni uşoare. Cu toţii însă au rămas internaţi pentru următoarele zile.
Sosiţi la faţa locului, poliţiştii au tes­tat şoferul cu aparatul alcooltest care a arătat o valoare de 0,44 mg/l în aerul respirat. Aşa că în cazul său s-a dispus recoltarea şi de probe biologice de sânge.
Pe numele şoferului  a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de circualţie sub influenţa băuturilor alcoolice dar şi pentru vătămare corporală gravă din culpă.
Şi un bătrân în vârstă de 76 de ani a ajuns la spital cu răni grave după ce a fost accidentat de o şoferiţă. Totul s-a întâmplat, pe calea Aurel Vlaicu, în apropierea unei treceri de pietoni în zona Pieţei Fortuna.
Poliţiştii, în urma măsurătorilor de la locul accidentului, spun că acesta, în ca­litate de biciclist a traversat drumul în mod neregulamentar venind dinspre strada Dâmboviţei spre Fortuna.
A fost transportat cu ambulanţa la spital pentru îngrijiri medicale.
În ambele cazuri, poliţiştii continuă cercetările.

Recomandările redacției