lucrari plescuta1 Datorită vremii frumoase, reprezentanţii adminsitraţiei locale din comuna Pleşcuţa au demarat unele lucrări sistate în toamnă şi au început unele noi. Comuna are în componenţă şapte sate: Pleşcuţa – centru de comună, Aciuţa, Budeşti, Dumbrava, Gura Văii, Rostoci şi Tălagiu.
Centrul comunei, în lucru
După cum ne preciza primarul Marius Viorel Groza, lucrările în cauză sunt importante şi trebuie continuate în bune condiţii.
„E vremea să mai lăsăm politica deoparte şi să ne apucăm serios de treabă, să ducem la îndeplinire ceea ce le-am promis cetăţenilor în campania electorală trecută. Acum am început – prin intermediul firmei care a câştigat licitaţia – lucrările în zona centrală din Pleşcuţa. Pe strada principală s-a pregătit materialul necesar, înainte de a se turna asfaltul; urmează realizarea trotuarului – pe lungimea asfaltată, la care se adaugă realizarea rigolelor din beton şi intrările spre gospodării. La fel va fi şi pe strada paralelă care duce până la DN 79A: se vor face aceleaşi lucrări. Proiectul este finanţat cu fonduri de la Consiliul Judeţean Arad, asfaltarea însumând 1,4 km lungime, totul în valoare de circa 8 miliarde lei vechi, efort financiar pentru care suntem recu­noscători preşedintelui Consiliu­lui Judeţean, Nicolae Ioţcu, el înţelegând importanţa modernizării infrastructurii din această zonă, fovo­rizându-se în acest fel posibilitatea atragerii de investitori“ – preciza zilele trecute tânărul primar din Pleşcuţa.
În continuare se doreşte finalizarea lucrărilor la podeţe precum şi modernizarea cursului văii, în perioada imediat următoare.
Proiectul pe HG 577
Asfaltarea va continua printr-un proiect care este deja început – cu finanţare prin HG 577 – în care este cuprins şi drumul DC 51 Aciuţa-Tălagiu precum şi aducţiunea de apă Tălagiu-Aciuţa-Pleşcuţa.
lucrari Plascuta 3„Din păcate, aceste lucrări au fost sistate, nefiindu-ne alocate fondurile necesare acestui proiect. Sper din tot sufletul că se va face ceva în viitorul apropiat şi pentru oamenii din această zonă, pentru realizarea acestei aducţiuni. Alimen­tarea se face pe principiul vaselor comunicante: avem o sursă de apă foarte puternică şi care poate asi­gura toată comuna cu apă – chiar şi un cartier care aparţine de Gurahonţ (Baltele), deci ar fi o lucrare practică de realizat“ – preciza primarul.
lucrari Plascuta 3În ceea ce priveşte eficienţa activităţilor echipei administrative, edilul din Pleşcuţa ne asigura că este o echipă bună ce-şi va dovedi în timp eficienţa.
„Ne bucurăm că la noi este o bună colaborare: atât cu viceprimarul Gheorghe Viorel Budea, cât şi cu întreg personalul din Primărie: fiecare dintre noi am stabilit şi ştim ce avem de făcut şi am început să ne intrăm în atribuţii. În ce mă priveşte eu sunt deschis la orice fel de … audienţe, oriunde şi oricând întâlnesc oameni care au ceva de întrebat ori este ceva important de stabilit. Chiar dacă suntem o comună cu resurse modeste – ca să nu spunem că suntem mai săraci, avem o echi­pă de oameni cu suflet mare care vor să se implice în rezolvarea problemelor, în modernizarea comunei.
Şi pentru că se apropie 8 Martie, le transmit tuturor consătenelor noastre sincere urări de sănătate şi adâncul nostru respect pentru
mun­ca lor neobosită: este evident că nu putem merge înainte fără efortul lor deosebit“ – a ţinut să sublinieze în final primarul Marius Viorel Groza.

Recomandările redacției