feiesNațional Sebiș a făcut o adevărată revoluție în cadrul lotului în pauza competițională din iarnă, macazul schimbându-se și la nivelul băncii tehnice. Roland Nagy și Lucian Ciba au părăsit echipa, alături de alți zece jucători, iar Dan Găldean și mai ales Mihai Petcuț și-au făcut aproape de la zero o altă formație. Ultimul a rămas să pregătească echipa cel puțin până în vară și, dacă se iau în considerare rezultatele din ultimele amicale, pare opțiunea corectă. Dar despre returul Ligii a III-a ce începe vineri cel mai în măsură să vorbească la Național Sebiș este primarul orașului, Gheorghe Feieș.
– Domnule primar, știm că ați fost puțin dezamăgit de cum au decurs lucrurile în tur, în sensul că vă așteptați la un parcurs mai bun al echipei.
– Este adevărat, dar nu are rost să mai revin acum la ceea ce a fost. Cert este că acum avem un lot mai bun cu cheltuieli mai mici. O să vedeți că echipa va merge mai bine în această primăvară, se va clasa între primele șapte echipe ale seriei.
– Este mai potrivit Mihai Petcuț să antreneze în Liga a III-a decât Roland Nagy, care era obișnuit cu un nivel superior, având în vedere experiența de trei ani de la UTA?
– Nu obișnuiesc să fac comparații între antrenori. Eu i-am mulțumit lui Roli Nagy, am rămas în relații bune, acum ne gândim doar la viitor. Petcuț este un antrenor sufletist și devotat fotbalului, cred că merită să antreneze o echipă în Liga a III-a.
– Ce obiectiv are Mihai Petcuț pentru retur?
– Să ne țină departe de zona retrogradării și să consolideze lotul pentru sezonul viitor. Se știe că ne dorim să ne batem pentru primele locuri la anul.
– Doriți să pariați pe vreun jucător din actualul lot pentru retur?
– În primul rând, pe brazilianul Rodriguez. E un jucător foarte interesant de 23 de ani, de mare viitor, sperăm să rămână cu noi cât mai mult timp. Dar, o să vedeți că Buta, Albert, Suslak și Ceaca sunt achiziții inspirate.
– Ce spuneți despre intrarea celor de la Chișineu Criș în serie cu dumneavoastră? Are fotbalul arădean de câștigat prin această mutare?
– Nu sunt de acord cu astfel de practici, un club ce vrea să urce dintr-un eșalon în altul ar trebui să o facă numai pe teren, nu prin birouri și prin negocieri. Asta denotă slăbiciunile fotbalului românesc, Federația face prea multe compromisuri și nu știu de ce. Dau numai exemplul celor de la Jiul Petroșani, care au pierdut barajul de promovare, apoi au fost poftiți pe sub mână în Liga a III-a. Nu au trecut nici doi ani și acum echipa se retrage din campionat și ne încurcă pe noi, restul. Apoi, nu cred că fotbalul arădean câștigă sau pierde dacă are o echipă în plus sau în minus în Liga a III-a.
– Va fi derby între Criș și Sebiș peste două etape?
– Eu nu-l consider derby, chiar dacă mulți dintre jucătorii lor au trecut și pe la noi, inclusiv antrenorul Lucian Ciba. Teoretic, în primele două etape nu ar trebui să avem probleme cu Turda și Crișul.
Lotul Sebișului pentru returul Ligii a III-a: Paul Șoltesz, Cosmin Merșca, Adrian Lazea – portari; Claudiu Feieș, Adrian Siminiceanu, Dorin Jude, Ionuț Buta, Alexandru Albert, Vlad Botiș, Alexandru Avădanei – fundași; Raul Toader, Bogdan Bozian, Alin Coțan, Adrian Suslak, Sebastian Budur, Rodriguez Chavez – mijlocași; Cristian Feieș, Andrei Ceaca, Mohamed Izzeldin, Nicolae Ivancea, Adrian Susan – atacanți.

Recomandările redacției