Baile Lipova cantina
Primăvara şi vremea frumoasă de afară aduc veşti bune pentru Staţiunea Băile Lipova, dar mai ales aduc noi acţiuni în zonă, acţiunui menite să arate o cu totul altă imagine a acestei staţiuni: o imagine modernizată, împrospătată şi mult mai curată; la propriu.
Staţiune cu vechime
Staţiunea Băile Lipova este, după cum se ştie, bogată în ape carbogazoase, situaţia fiind cunoscută încă din secolul al XVIII-lea. Staţiunea, bazată pe această bogăţie a fost construită în urmă cu peste 100 de ani, în apropierea izvoarelor cu apă minerală, care erau valorificate în tratamente medicale. Este unul din locurile cele mai cunoscute şi un important obiectiv turistic – atât al oraşului cât şi al întregii zone.
Situată în apropierea oraşului Lipova, la doar 3 km distanţă, staţiunea este în prezent considerată un Centru Internaţional de Agrement, datorită ştrandului existent, a apei minerale de aici dar şi a peisajelor extraordinare atât din staţiune cât şi din împrejurimile ei şi a oraşului.
Menţinerea curăţeniei, mereu deficitară
În toţi aceşti ani, deşi staţiunea a fost vizitată an de an de un număr mare de turişti, mai ales în sezonul cald, nu au fost demarate acţiuni ample de curăţire a zonei care se află în jurul ştrandului, ceea ce a dus la o degradare nedorită a întregului peisaj .Din păcate şi în prezent mai sunt cazuri, în zonele de pădure de pe teritoriul staţiunii, unde a ajuns să existe gunoi menajer, aruncat de cei care vizitează staţiunea sau de cei care vin aici la picnic sau plajă pe toată perioada sezonului cald. Pe lângă gunoiul menajer, vegetaţia din staţiune, caracteristică zonei de pădure, s-a dezvoltat foarte mult, în exces chiar, ceea ce dă un aspect foarte neîngrijit zonei şi în unele zone această vegetaţie ajunge chiar să îngreuneze accesul pe unele porţiuni.

Bai lipova 1

Se face curăţenie în staţiune
Începând de săptămâna trecută, mai precis din 25 februarie, Primăria Oraşului Lipova a demarat o acţiune de curăţenie atât în staţiune cât şi în întreaga zonă din jurul acesteia. Activitatea iniţiată va fi una foarte benefică şi necesară pentru Băile Lipova, dat fiind faptul că în ultimii ani nu s-a mai realizat nimic de acest gen, spre regretul localnicilor.
Astfel, o echipă de muncitori, a fost prezentă încă de la începutul săptămânii trecute în staţiune, demarând curăţirea zonei. Pentru început se lucrează la curăţirea zonei de vegetaţia uscată: arbori, arbuşti, crengi, spini precum şi vegetaţia dezvoltată în exces, astfel încât peisajul din staţiune să primească o nouă formă, o nouă imagine.
Odată curăţată zona, vor urma şi alte acţiuni precum: nivelarea suprafeţelor de teren (acolo unde este nevoie), plantarea unor noi plante şi arbuşti care să se potrivească zonei şi să se încadreze în peisaj, precum şi delimitarea exactă a zonelor. Astfel, în următoarea perioadă vizitatorii vor putea face o plimbare şi vor putea ajunge cu uşurinţă în orice parte a staţiunii.
Mai trebuie adăugat că la izvoarele cu apă carbogazoasă – dar nu numai, precum şi în porţiunile mai însorite, apar minunatele flori vestitoare ale primăverii: ghiocei, brânduşe, toporaşi, viorele ş.a.
Prin toate aceste acţiuni, Primăria Oraşului Lipova doreşte să aducă Staţiunii Băile Lipova un aer de prospeţime, o imagine nouă, o imagine curată – astfel încât zona să fie locul perfect pentru o evadare în natură. Cu atât mai mult cu cât aici exista odată tradiţia plimbărilor în natură odată cu primele semne ale primăverii.

Recomandările redacției