minotaurTeatrul Clasic Ioan Slavici Arad prezintă joi, 7 martie, de la orele 19, la Sala Studio o nouă premieră. Este vorba des­pre spectacolul „Minotaurul” de Michael Black în regia lui Ştefan Iordănescu.
Michael Black s-a născut în 1962 în Manchester, Marea Britanie. A absolvit Universitatea York, specializându-se în literatură şi istorie europeană pentru ca în 1990 să obţină doctoratul la Cambridge în literatură sud-africană şi anti-apartheid.
Este cunoscut mai ales ca dramaturg, dar a scris şi un scenariu de film – „Redgauntlet”, un roman – „Crossing Out The Emperor” şi mai multe studii. Piesele sale au fost jucate pe scene din Londra, Cardiff, Manchester, York, Edinburgh, Paris, Timişoara, Iaşi şi Bucureşti. A fost de trei ori bursier al Arts Council din Marea Britanie.
Piesa „Minotaurul”, care va fi jucată la Arad, a fost terminată în martie 2007, iar în 2009, la Paris, a stat la baza unui spectacol lectură realizat de Moving Parts Theatre Company. Acţiunea se petrece în Parisul anului 1945, după eliberarea de nazişti şi descrie relaţia pe care pictorul Pablo Picasso o avea cu trei dintre iubitele sale. Distribuţia este formată din Ovidiu şi Adriana Ghiniţă, Mădălina Ghiţescu, Mariana Tofan Arcereanu, Florin Covalciuc şi Ionel Bulbuc. Scenografia este semnată de Dorotheea Iordănescu. Biletele pentru spectacolul „Minotaurul” se găsesc la casa de bilete a Teatrului Clasic Ioan Slavici. Preţul unui bilet este de 30,30 lei.

Recomandările redacției