margiSunt destui suporteri ai reprezentantelor orașelor Arad și Timișoara care nu privesc meciul din prima rundă a returului Ligii a II-a (seria de Vest) ca pe un adevărat derby al Vestului. Născută prin alipirea de Recaș, ACS Poli nu e recunoscută drept formația fanion a urbei de pe Bega, însă unul dintre fotbaliștii emblematici ai „Bătrânei Doamne” vede puțin altfel lucrurile. Radu Mărginean, singurul supraviețuitor din sânul celor două combatante de pe vremea duelurilor din Liga 1, spune că vizita „alb-violeților” e specială.
– Radu, în opinia ta, e sau nu derby vineri?
– În denumirea echipei din Timișoara se regăsește cuvântul Poli, deci, pentru mine, e derby. Că suporterii lor nu recunosc asta, nu e problema noastră. Și mai e ceva, echipa pe care o întâlnim e pe locul 2 în clasament, acolo unde ne dorim să ajungem și noi. Așa că motivația noastră e dublă.
– De când nu ai mai jucat un derby al Vestului la Arad?
– Din 2003, când, din păcate, am pierdut cu 1-0. Dar, îi mulțumesc lui Dumnezeu că am avut norocul să joc în acel Poli – UTA, 3-4, din turul acelui campionat, un meci de referință pentru orice fotbalist, pe care nu-l uiți cât trăiești.
– Ai de plătit vreo poliță după acel insucces din primăvara anului 2003?
– Nu e vorba de asta, ce a fost a fost. Acum avem mare nevoie de cele trei puncte puse în joc, pentru a demonstra tuturor că avem valoare de Liga 1 și a răsplăti cu aceeași monedă eforturile pe care noua conducere le-a făcut și le face pentru noi.
– Este acest meci în primul rând unul al jucătorilor arădeni?
– Nu doar al jucătorilor, ci și al suporte­rilor. Noi, arădenii, știm cel mai bine ce pasiuni și orgolii naște un UTA – Poli și vom acționa în consecință. Noi, fotbaliștii pe teren, iar fanii, în tribune.
– Dar pe fotbaliștii străini sau din afara Aradului cum îi veți motiva pentru acest meci?
– Ne-au și întrebat deja despre istoria acestor derby-uri și le-am explicat că este esențial să câștigăm vineri mai ales pentru suporterii noștri, dar și pentru noi și club.
– Una dintre cheile acestui derby ar putea fi la duelul dintre tine și Ovidiu Petre la mijlocul terenului? Ambii sunteți fotbaliști experimentați și repre­zentativi pentru cluburile voastre…
– Cred că ambii vom da totul din noi, dar va conta doar forța grupului. Meciurile se câștigă și se pierd în 11.
– Va conta și faptul că Poli are trei săptămâni în plus de antrenamente față de UTA?
– Într-un astfel de meci nu mai contează decât ambiția și dorința de a câștiga. Cine va muri pe teren și-și va da inima pentru cele trei puncte, acela va învinge vineri.

Recomandările redacției