colectare deseuriAcţiunile de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE) au avut loc în mod regulat în Pecica în ultimii ani iar localnicii au predat cantităţi tot mai mari de echipamente vechi sau defecte.
Reprezentanţii Asociaţiei Române pentru Reciclare – RoRec organizează aproape zilnic acţiuni în toată ţara iar de sâmbătă într-o săptămână, adică pe data de 16 martie vor ajunge şi la Pecica.
Aparatele vechi sau defecte vor putea fi predate în faţa Primăriei Oraşului Pecica, iar în cazul aparatelor mari, celor care nu au posibilitatea de a le transporta, le stau la dispoziţie tractoarele administraţiei locale.
Acţiunea ce va avea loc în 16 martie se va ţine între orele 9 – 16, transportul putând fi solicitat la telefon: 0751-117.322 (Mariana Luculescu, responsabil Protecţia Mediului la Primăria Oraşului Pecica), respectiv 0722-510.612 (reprezentantul RoRec).
Cei care predau electronice au şi de această dată posibilitatea de a câştiga unele premii puse la dispoziţie de repre­zentanţii RoRec, extragerea urmând să aibă loc luni, 18 martie, de la ora 12.
Ca o noutate, cei care predau maşini de spălat, frigidere, combine sau lăzi frigorifice nu participă la tombolă, ci primesc pe loc, pe baza actului de identitate, bonuri valorice de 20 de lei (maşina de spălat) sau 40 de lei (apa­ratele frigorifice).

Recomandările redacției