hot_infractorSă uiţi diverse obiecte sau gadgeturi în maşină pare o greşeală aparent banală. Însă hoţii nu dorm, iar neglijenţa te poate costa scump. Asigurarea CASCO nu te scapă întotdeauna de griji, dispariţia obiectelor lăsate la vedere nefiind, în general, despăgubită de poliţele facultative. Specialiştii revistei Auto Bild îţi arată care sunt principalele riscuri acoperite de firmele de asigurări.

Sistem audio

Furtul parţial sau total al unităţii centrale a sistemului audio şi al boxelor este acoperit de majoritatea poliţelor de asigurare facultativă. Valoarea asigurată trebuie stabilită de comun acord la încheierea contractului iniţial. Orice despăgubire ulterioară nu va depăşi această sumă.

Navigaţia mobilă

Sistemele portabile de navigaţie nu sunt incluse pe lista obiectelor acoperite de clauzele asigurărilor facultative, indiferent de tipul suportului sau al conexiunii folosite. Nu vei fi despăgubit nici în cazul în care acesta a fost ascuns de privirile indiscrete, în torpedo sau în portbagaj.

Navigaţia fixă

Majoritatea poliţelor CASCO prevede asigurarea sistemelor de navigaţie originale, integrate în planşa de bord. De cele mai multe ori însă, firmele de asigurări solicită plata unei taxe iniţiale suplimentare. CD-urile sau cardurile de memorie cu hărţile de navigaţie nu sunt acoperite.

Nici o firmă de asigurări nu te despăgubeşte în cazul dispariţiei unui telefon mobil uitat în maşină, indiferent dacă acesta era fixat într- un suport dedicat sau era ascuns într-unul dintre spaţiile de depozitare din habitaclu. Nu vei primi nici un fel de compensaţie nici pentru accesorii.

Accesoriile

Trusa legislativă obligatorie (triunghi reflectorizant, trusă de prim ajutor, set de siguranţe şi becuri de rezervă) şi echipamentele prevăzute în lista de dotări standard a maşinii sunt acoperite de orice contract de asigurare auto facultativă. Verifică în prealabil lista echipamentelor.

Bagajele

Depozitarea bagajelor în maşină nu e o idee inspirată, indiferent de perioada de staţionare. Asigurarea CASCO nu prevede plata unor despăgubiri în cazul dispariţiei acestora. Pentru a evita orice fel de neplăceri, nu lăsa bagajele nesupravegheate în maşină pe durata nopţii.

Obiecte personale

Hainele scumpe, cum ar fi cele din piele, camerele video, poşetele sau portofelele şi conţinutul acestora nu sunt acoperite de poliţele de asigurări auto facultative. Ca măsură de precauţie, nu se recomandă niciodată depozitarea acestora în maşină, în lipsa supravegherii.

 

Sursa:  Libertatea.ro

Recomandările redacției