c-tin1Premieră absolută pentru „Bătrâna Doamnă” odată cu numirea lui Gheorghe Constantin în funcția de director executiv al clubului din Calea Aurel Vlaicu. UTA are de acum un membru în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, ceea ce este foarte important la nivel de imagine și nu numai. Fostul arbitru a încercat să fie cât mai sincer și direct la primul său contact cu presa arădeană, recunoscând că s-a mai aflat în negocieri cu UTA, dar că a fost nevoie de insistențele lui Adrian Marțian pentru a se și muta la Arad. Iată ce a avut de spus Costică „Vâlcea” despre…
…ceea ce a găsit în Calea Aurel Vlaicu: „Am făcut o primă analiză, am eva­luat situația clubului, dar încă nu pot să spun că știu tot ce se întâmplă la UTA. În cel mai scurt timp, o să mă pun la punct cu toate, inclusiv cu ceea ce înseamnă UTA din punct de vedere sportiv. Adică valoarea și posibilitățile jucătorilor, căci ei sunt actorii principali la fotbal. Noi, cei din conducere, îi putem doar ajuta să-și facă treaba fără griji. Chiar dacă am văzut câteva meciuri ale UTA-ei din tur, eu obișnuiesc să urmăresc mai ales prestația arbitrilor. E un defect profesional, dar, iubind fotbalul, bineînțeles că am ochi și pentru fotbaliști. Viața m-a purtat acum la Arad, sper să-mi pun toată abilitatea mea de conducător în slujba acestui club”
…despărțirea de FC Olt: „Nu obișnuiesc să vorbesc urât de echipele la care am lucrat, vă spun doar că planurile noastre nu mai coincideau. Adică una am discutat la început și alta a fost apoi. Am făcut un pas înapoi chiar înaintea meciului cu UTA din tur, i-am și zis domnului Giovanni asta, dar el nu m-a crezut. Probabil, se gândea că vreau să-i abat atenția de la meci. Despre FC Olt nu mai vreau să spun decât că nu înțeleg de ce insistă cu acest nume. Ar trebui să numească ALRO Slatina, pe acest club sunt legitimați jucătorii, dar presa de acolo insistă cu FC Olt. E problema lor, pe mine nu mă mai interesează.
…lupta pentru promovare în seria de Vest a ligii secunde: „Din păcate, nu cred că Federația va anunța înainte de meciul nostru cu Poli rezultatul contestațiilor celor de la Târgu Mureș și FC Argeș împotriva celor de la Corona Brașov. S-ar putea ca pe parcursul returului să ne trezim că respectivele formații vor avea trei puncte în plus în clasament și să fie altul raportul de forțe la promovare. Personal, cred că mai sunt alte cinci formații care au șanse să urce în Liga 1. Pe lângă Poli, care cred că s-a desprins de restul echipelor, le mai văd luptând până la capăt pe Târgu Mureș, Corona, FC Bihor și FC Argeș. Apoi, există posibilitatea ca nu toate să aibă în regulă dosarul de licențiere, iar locul trei să devină promovabil ca și sezonul trecut în cazul Severinului. Dar, UTA trebuie să se uite mai întâi la ea și apoi în curtea adversarelor, deși e foarte important și ce fac acestea. Să nu uităm că dacă UTA câștigă toate meciurile din retur și nu vor fi decât 11, tot nu are siguranța că va promova, căci cei aflați în față se pot mulțumi și cu 7-8 victorii pentru a-și îndeplini obiectivul. Cert este că avem datoria să încercăm și să sperăm că ne vor ajuta și jocul rezultatelor”
…problemele UTA-ei cu arbitri: „Nu știu exact în ce meciuri susțin arădenii că au fost dezavantajați, dar, în general, balanța se echilibrează sau așa ar trebui să fie. Arbitrii sunt și ei oameni, mai greșesc, important este ca una dintre echipe să nu-și rateze obiectivele din partea lor. Știu că acum veți crede că dacă am venit eu la club, nu se va mai greși împotriva UTA-ei, însă nu asta este menirea mea aici. Poate că actualii arbitri îmi poartă respect, dar pe teren trebuie să aplice regulamentul”
…arestarea în „cazul Penescu”: „Știu că se va comenta tot timpul pe marginea acestui subiect, dar sunt bărbat și trebuie să mă ridic ori de câte ori viața mă lovește. Normal că voi rămâne marcat de acel episod, care, din păcate, mi-a afectat și imaginea, dar nu-mi rămâne decât să aștept derularea anchetei pentru a se vedea că nu sunt vinovat de nimic. Cazul nu e finalizat nici acum, după 4 ani de zile de când a început totul, eu nu am ce să fac acum decât să aștept o soluție în Instanță pentru a scăpa de acea pată nemeritată pe CV-ul meu”
…prezența în Comitetul Executiv al FRF: „E important să fii mereu în miezul problemelor din fotbalul românesc. Un club ce are un reprezentant acolo are un mic avantaj, nu are rost să ascund asta. Păstrând proporțiile e ca și în cazul României, care-l are pe Mircea Sandu în forul conducător al UEFA. Conducătorii sunt importanți, dar, repet, oriunde în lumea asta, în fotbal actorii principali sunt jucătorii”.

Recomandările redacției