Interviu cu Florin Liviu Dema, primarul comunei Şimand

OLYMPUS DIGITAL CAMERA – Domnule primar, iată că se apropie încheierea primului an din actualul dumneavoastră mandat în fruntea Primăriei Şimand. Sau, ca să vorbim în limbajul constructorilor, o vară şi-o toamnă, pentru că iarna nu se prea ia în considerare în domeniul investiţiilor edilitar-gospodăreşti. Cu alte cuvinte, care sunt principalele obiective investiţionale care s-au realizat la Şimand în această perioadă?
– Aş începe cu infrastructura stradală, una dintre principalele probleme cu care ne confruntăm, fiind, totuşi, o localitate de câmpie. Dincolo de şoseaua naţională care străbate comuna noastră şi care arată astăzi mai bine ca niciodată, am reuşit să asfaltăm şi două străzi în Şimand, în lungime de peste 2 kilometri, respectiv 2,180 km. Valoarea acestei investiţii se ridică la 663.852 lei noi. Tot în ceea ce priveşte modernizarea şi întreţinerea străzilor, am pietruit o stradă în lungime de o jumătate de kilometru, valoarea investiţiei fiind de 81.000 lei noi.
– Am observat, domnule primar, şi modernizarea parcărilor de lângă Primăria din comună…
– Într-adevăr, este o altă investiţie a noastră, în valoare a 33.000 lei noi. Această parcare se impunea de la sine, deoarece deserveşte nu doar sediul administrativ al comunei, ci şi centrul localităţii.
– Ce ne puteţi spune despre investiţiile pe care le aveţi în vedere în acest an?
– În primul rând, continuarea lucrărilor cu caracter multianual. Apoi, ne propunem pietruirea a încă trei străzi, în valoare totală de 475.000 lei noi. N-aş pierde din vedere nici amenajarea pieţei agro-alimentare şi construirea unui grup social modern care să o deservească. De asemenea, dorim să terminăm lucrările de amenajare a capelei din cimitirul ortodox. Chiar lângă Primărie, vom moderniza integral clădirea Şcolii Primare cu clasele I-IV şi vom amenaja noi spaţii şi zone verzi. Nu o să uităm nici amenajarea de trotuare pe toată raza comunei, cu precădere acolo unde nu există căi de acces.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA– Domnule primar, ce ne puteţi spune despre acti­vităţile sportive şi culturale?
– Activităţile culturale le susţinem în continuare, pe linia deja consacrată în comuna noastră. Cât despre sus­ţinerea activităţii sportive, aici avem chiar două proiecte mari în perioada imediat următoare. Primul proiect ţine de începerea amenajării unui vestiar lângă terenul de fotbal, pentru a sta alături de echipa noastră în efortul acesteia de a promova într-o ligă superioară. Cel de-al doilea proiect legat de activitatea sportivă ţine de construirea unei săli de sport la noi în comună.
– Ar fi ceva, cu atât mai mult, cu cât v-am observat chiar şi astăzi stând de vorbă cu domnul profesor de sport din comună în faţa Primăriei…
– Exact. Dar, fiindcă suntem la capitolul proiecte, avem în vedere asfaltarea a încă două străzi, pe Măsura 5.7.7., respectiv strada Gării şi strada cu cimitirul ortodox. În final, aş mai preciza doar un proiect care se va derula prin Grupul de Acţiune Locală din care facem parte şi care se referă la achiziţionare de utilaje pentru deszăpezire în valoare de 25.000 de euro.

– Domnule primar, ce-ar mai fi de spus?

– Două lucruri. Primul, legat de colaborarea excelentă de la nivelul Primăriei, respectiv a primarului cu viceprimarul – domnul Mircea Para – cu domnii consilieri din Consiliul Local şi cu executivul din Primărie. Al doilea, pentru că astăzi este chiar ziua de 8 Martie, aş dori să le urez tuturor doamnelor şi domnişoarelor din comuna Şimand „La mulţi ani!”, sănătate, fericire şi o primăvară cât mai frumoasă. Fireşte, aceste urări le transmit din parte mea, din partea viceprimarului Mircea Para şi din partea domnilor consilieri locali.

Recomandările redacției