Chiar dacă ziarul nostru n-a fost invitat la Bruxelles la lansarea proiectului „Arad – Capitală Culturală Europeană 2021“, fiindcă pe bani publici au voie să facă deplasări doar ziariştii care slujesc la curtea regelui Falcă, şopârlica năzdrăvană a făcut rost de un bilet de avion şi o cazare pe holul aceluiaşi hotel în care s-a cazat şi guru Aradului.
Marţi seară, când se pregătea de zor pentru a participa la lansarea proiectului, ce-i e dat să vadă şopârlicii ? Cine credeţi că apare pe holul hotelui ? Nimeni altul decât Gheorghe Falcă, alături de… soţia sa, Ela. Când a văzut aşa minune, şopârla n-a putut să nu se întrebe ce caută distinsa primă doamnă a urbei la Bruxelles, la acest eveniment? Cine i-a plătit avionul şi cine-i plăteşte camera pe care o împarte cu soţul? S-a dus pe banii Primăriei, sau plăteşte jumătate de cameră Primăria, jumătate doamna primar?
După câteva ore de frământări, şopârla noastră s-a mai liniştit, aflând că de fapt doamna Ela nu e curioasă de „Arad – Capitală Culturală Europeană 2021“, ci a venit la Bruxelles să-şi serbeze ziua de naştere. Că dacă tot e soţul pe gratis acolo, de ce să nu profite puţin să-şi facă petrecerea ca boierii altădată, în ocţident. Şi cum nu poate petrece de una singură, şopârla jură că doamna Ela a mai invitat şi câţiva prieteni apropiaţi, că doar plăteşte fraierul de arădean. În fruntea „delegaţiei” de amici nu putea fi nimeni altcineva decât cel mai mare curăţător de scame din istoria Primăriei Arad, Ovidiu Moşneag, zis şi Happy Meal, fiind cunoscut faptul că îi place să-i care hamburgeri de la McDonald´s primarului Falcă. Sigur, domnul Falcă o să ne spună că s-a dus acolo pe banii europenilor. Iar dacă e bani europeni, putem să-i prăduim la greu, ca pe Meţianu sau la Pădurice. Dă-l dracu de european, dacă e fraier şi ne dă bani.
Poate nu era rău ca amicii doamnei Ela să fi stat acasă, s-o serbeze pe prima doamnă la Arad, iar în locul lor să plece la Bruxelles cei mai buni elevi ai Aradului, cei mai talen­taţi artişti ai Aradului, scriitori, pictori, sculptori, actori etc. Oameni de cultură, cum ar veni. Dar asta ar fi însemnat ca domnii organiza­tori, în frunte cu primarele Falcă, să aibă vreo legătură cu (virgulă) cultura pe care se fac că o promovează. Ceea ce nu e cazul.
P.S. Şopârla îi urează, şi pe această cale, un sincer „La Mulţi Ani !“ doamnei primar. Faină chef !

Recomandările redacției