lasopol„Bătrâna Doamnă” a suferit destul în meciul cu ACS Poli Timișoara, dar a câștigat trei puncte esențiale în încercarea de a mai obține o promovare la care nici cei mai optimiști suporteri nu mai sperau după un tur modest. Vizitatorii au avut destule ocazii clare, însă și „textiliștii” puteau trece în avantaj încă din prima parte. Cel care a făcut dife­rența a fost și de această dată Maximiliano Laso, care a ținut în mare parte atacul UTA-ei și a înscris golul unei victorii cu sufletul.
Singura surpriză din primul „unsprezece” utist a fost utilizarea lui Silvășan în locul lui Adi Voiculeț. Deși nu au prins prea multe minute în amicale, Amadio și Monac au fost titularizați de Adrian Falub, care nu s-a putut baza pe Matijas și Pellet. Dincolo, Dina a pierdut lupta pentru un loc în formația de start cu Szekely, Adrian Velcea optând pentru clasicul 4-4-2.
Timișorenii au plecat ca din pușcă și au avut o primă mare ocazie după numai 15 secunde. Nanu a făcut o cursă în viteză pe partea stângă, a pătruns în careu, dar șutul său puternic a fost respins în corner de Amadio. Același portar italian a fost pe fază la alte două incursiuni ale vizitatorilor în careul său, în timp ce arădenii au replicat doar cu o lovitură slabă de cap a lui Monac. De abia după un sfert de oră, Laso a luat o acțiune pe cont propriu, însă șutul său din unghi închis s-a dus doar în plasa laterală. A fost o perioadă bună pentru arădeni, care au irosit o ocazie imensă în minutul 21. Silvășan a întors balonul cu călcâiul în centrul careului, Laso a preluat și l-a lăsat liber pe Monac, care, din 12 metri a reluat cu latul pe lângă poartă. Același Cristi Monac a mai creat panică la buturile adverse. Neagu a centrat de pe stânga, fostul atacant al lui Rimini a trimis cu capul din 8 metri, dar Pap a respins din vinclu un balon greu. Lazea a tras și el la un metru de colțul scurt după un corner, iar la faza imediat următoare șutul din careu al lui Silvășan a fost respins în corner de Șeroni. Repriza s-a încheiat cu un corner făcut cadou de Amadio, din care oaspeții au marcat, dar golul a fost anulat. Șeroni a reluat din întoarcere din careu, balonul s-a dus la colțul lung, dar „centralul” Găman a văzut steagul lui Danșa, care i-a semnalizat că Petrovic era pe direcție și influența faza. S-a intrat la cabine cu 0-0.
ACS Poli a început mai bine și repriza secundă și Neagu a trebuit să oprească prin fault o incursiune a lui Goge. Lovitura liberă de la 19 metri a fost executată de Nanu, dar zidul a respins peste poartă. Același Nanu a mai tras odată periculos de la 25 de metri, dar Amadio a fost la post. După numai un minut, pe un contraatac rapid tabela s-a modificat în dreptul „alb-roșiilor”. Neagu a pasat pentru Laso, argentinianul a driblat scurt la marginea careului și a trimis un șut care a intrat la colț, în dreapta lui Pap, cu toată opoziția portarului lui ACS Poli: 1-0 (min. 51). Utiștii au căutat imediat și golul doi, dar Silvășan a reluat puternic din careu pe lângă colțul scurt. La această fază, Nohai a văzut al doilea galben și a fost eliminat. Deși au avut avantaj numeric, arădenii au preferat să le lase inițiativa adversarilor, care, însă, nu au pus în pericol buturile lui Remo Amadio. „Textiliștii” au rămas periculoși pe contraatac, mai ales prin șarjele în viteză ale lui Laso. Utiștii au avut ceva emoții în minutul 73, când Amadio a reținut în doi timpi șutul de la 25 de metri al lui Ovidiu Petre. Dar, adevăratul pericol a venit în minutul 79. Szekely a primit o pasă pe culoar, l-a driblat și pe Amadio, ieșit târziu la intercepție, dar Ene a respins providențial finalizarea atacantului timișorean spre poarta goală. După ce a trecut acest moment greu, gazdele au încercat să țină balonul cât mai departe de careul lor, dar echipa lui Velcea a recuperat destul de repede balonul, însă Boldea sau Szekely (reluare în Amadio după o pasă eronată a lui Gligor) nu au găsit drumul spre golul egalării. Fluierul final al lui Găman a consemnat succesul la limită al arădenilor și prima înfrângere a campionatului pentru ACS Poli Timișoara.
UTA: Amadio – Matei, Gligor, Siminic – Feussi, Mărginean, Lazea, G. Neagu (min. 82 Bîrză) – Monac (min. 72 – Ene), Silvășan (min. 77 – Voiculeț), Laso. Antrenor: Adrian Falub
ACS Poli: Pap – Nohai, Petrovic, Şeroni, Marovic – Goge (min. 74 Bărbuț), Poparadu (min. 66 Trandu), Ov. Petre, Nanu (min. 55 Dina) – Boldea,Szekely. Antrenor: Vali Velcea
Arbitri: Cătălin George Găman (Craiova) – Gheorghe Bogdan (București), Ciprian Danșa (Oradea). Rezervă: Denis Haidiner (Hunedoara).
Cartonașe galbene: Feussi – min. 3, Mărginean – min. 8, Monac – min. 23, Laso – min. 66, Silvășan – min. 75 / Nohai – min. 38 și 53, Petrovic – min. 44, Marovic – min. 76
Cartonaș roșu: Nohai – min. 53 (ACS Poli Timișoara)
Observatori FRF: Florin Hîncu (Brașov) și Valer Nichimiș (Alba Iulia)

Recomandările redacției