campanieCampania intitulată semnificativ „Nu lăsa violenţa să te transforme în infractor!”, care a fost derulată pe o perioadă de trei luni de către poliţiştii de prevenire şi de proximitate la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Arad s-a finalizat în această săptămână. În cadrul acestei campanii, poliţiştii de prevenire s-au întâlnit în această perioadă, cu peste 300 elevi din clasele IX – XII, de la Co­legiul Tehnic Aurel Vlaicu din Arad.
Elevii au vizionat filmul cu titlul „Cheia e la tine!” care conţine mărturiile unor minori deţinuţi în Penitenciarul pentru minori şi tineri din Craiova şi în Penitenciarul pentru femei din Târgşor, persoane condamnate pentru furt, tâlhărie, omor, consum şi trafic de droguri.
Poliţiştii au dezbătut cu elevii consecinţele unor infracţiuni de furt şi loviri cu care se pot întâlni, pentru ca elevii să nu ajungă autori sau victime ale unor astfel de fapte.
Aceste activităţi preventive fac parte din Programul de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor al IPJ Arad pe anul 2013 şi vor continua în toate unităţile de învăţământ din municipiu şi localităţile din judeţ.

Recomandările redacției