registruStatistici dramatice pentru economia arădeană. În doar o lună de zile, aproape 300 de firme din judeţul nostru şi-au închis porţile, temporar sau definitiv.
Datele provenite de la Oficiul pentru Registrul Co­merţului sunt îngrijorătoare. Numărul societăţilor arădene care şi-au suspendat activitatea în doar o singură lună din an este mai mare decât în 2012. Cifrele oficiale arată că, faţă de anul trecut a crescut şi numărul suspendărilor de activitate şi cel al dizolvărilor. Numărul fali­mentelor este în continuare unul ridicat.
Potrivit evidenţei ONRC, în luna ianuarie a acestui an s-au înregistrat 80 de suspendări de activitate, faţă de 77 în luna ianuarie 2012. La capitolul dizolvări se regăseşte, de asemenea, o creştere, şi anume, 34 în prima lună a acestui an, faţă de 25, în aceeaşi perioadă de acum un an. Cifre mai mari se găsesc la capitolul radieri voluntare. Un număr de 176 de firme au luat procedura radierii în prima lună din 2013, faţă de 196, în aceeaşi perioadă din anul precedent.
De la falimente, la începerea de noi afaceri, ONRC arată că, în prima lună a acestui an au fost înregistrate 180 de înmatriculări, din care, 87 pentru societăţi cu răspundere limitată şi 54 – PFA. Anul trecut, în judeţul nostru s-au făcut 191 de înmatriculări.

Recomandările redacției