pecicaNoua conducere a Progresului Pecica a mers, începând cu această iarnă, pe varianta Dorin Pei. Unul din cei mai valoroși antrenori ai Aradului la nivelul copiilor și juniorilor – a ridicat peste 30 de jucători din zona Semlac la nivelul primelor trei ligi – a început cu bine experiența. „Am venit cu gândul să batem și ne-a ieșit. Am stabilit în toată săptămâna premergătoare un joc în care să ne apărăm și să speculăm contraatacul. Ne așteptam ca Gloria să profite mai mult la lovituri libere și la cornere, punctele forte, am reușit să le contracarăm, portarul Mișu Grozav a făcut un joc foarte bun, la fel ca și toată echipa, nu are rost să mai vorbim. Noi suntem pe penultimul loc și fiecare echipă trebuie să ne ia foarte în serios, mergem după fiecare punct”, a transmis Pei.
Antrenorul s-a întreținut preț de câteva clipe cu Mihai Țîrlea, cel care ocupase banca Progresului până la învestirea sa, apoi a făcut un comentariu care a reamintit de fair-play-ul de altă dată: „Sunt convins că și vechea conducere tehnică făcea treabă, că lotul e bun. Am sacrificat juniorii, din păcate, pentru echipa mare, ea e bolnavă”.
Cu gândul la Codrin
Dorin Pei n-a ascuns nici că și-ar dori să-l aibă lângă el și pe fiul său, Codrin, cel mai bun marcator din D-ul arădean al ultimilor ani. „S-ar putea să fie în discuție și Codrin Peii. Să negociem cu Semlacul, să vedem ce vor. E scump, a fost jucătorul anului de trei ori la rând. Nu contează că sunt taică-său, clubul din Semlac e clubul din Semlac, iar clubul din Pecica e clubul din Pecica. Acum ne gândim la menținere, apoi vrem să facem o echipă bună și să rămânem în primele 14 la anul. Și, de ce nu?, cu ce jucători preconizăm să aducem, să facem lucruri și mai frumoase”, a mărturisit tehnicianul. „Cea mai mare bucurie a mea ar fi să văd iar cinci-șase sute de spectatori la meciurile noastre. Dacă avem atitudine și oamenii văd o echipă care „moare” pe teren, probabil că vom reuși”, a concluzionat Dorin Pei.
Pința: „Până în ultima clipă vom lupta”
Eșecul îndepărtează Gloria de obiectivul propus la începutul sezonului. Galben-albaștrii sunt acum la 9 puncte distanță de primul loc al Ligii a IV-a arădene și se văd nevoiți să aștepte greșeala Ineului, dar și pe a celor din Sântana.
„În momentul în care ai trei-patru ocazii unu contra unu și nu finalizezi, fotbalul te taxează. Scurt, asta a fost! Nu reușim să înscriem și datorită acestui aspect, s-a terminat cu victoria lor, deși nu pot să spun că a fost meritată, m-aș păcăli pe mine, dar a fost victoria dăruirii. Dacă noi reușeam s-o băgăm în poartă, acum care erau întrebările? O luăm de la capăt, mergem îna­inte, dar deranjantă a fost atitudinea unor jucători vizavi de joc. Asta e părerea mea. Mergem la Șofronea, jucăm în continuare. Până în ultima clipă vom juca pentru puncte. Fiind jucători angajați, trebuie să-și ia banii, dacă merită”, a spus Leo Pința.

Recomandările redacției